Рішення
від 12.02.2010 по справі 2-1644/10
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Рівненський міський суд Рівненської області

м. Рівне, вул. Шкільна, 1, 33028, (0362) 26-59-17

справа № 2-1644/10

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2010 року Рівненський міський суд Рівненської області

в особі судді - Харечка С.П.

при секретарі - Хіміч З.В.

з участю представника позивача - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Рівне цивільну справу за позовом житлово-комунального підприємства Промислове до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

встановив:

До Рівненського міського суду надійшла позовна заява від житлово-комунального підприємства Промислове до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості в розмірі 608,40 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала, просить стягнути з відповідача 608,40 грн. плати за утримання будинку та прибудинкової території, оскільки на момент розгляду справи заборгованість відповідачем не сплачена, договір реструктуризації не укладений.

Відповідач в судове засідання не з'явилася. Про місце та час судового розгляду повідомлена належним чином, однак причину неявки суду не повідомляла, заперечень з приводу позову не надала. За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність відповідача згідно ст. 169, 255 Цивільного процесуального кодексу України з винесенням заочного рішення. Представник позивача не заперечує проти постановлення заочного рішення.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши письмові докази по справі та оцінивши надані докази у сукупності, суд прийшов висновку, що позов підлягає до задоволення повністю.

Судом встановлено, що громадянка ОСОБА_2 є власником квартири АДРЕСА_1, який знаходиться на території обслуговування ЖКП Промислове .

Згідно п. 7 правил користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків власник та наймач (орендар) квартири, житлового приміщення у гуртожитку зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем відповідно до типового договору; оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ст. .ст. 525,526 ЦК України зобов'язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов'язання не допускається.

Споживач, тобто фізична чи юридична особа, яка отримує або має намір отримати житлово-комунальну послугу, зобов'язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом, згідно п. 5 ч. 3 ст. 20 Закону України Про житлово-комунальні послуги .

Оскільки ОСОБА_2 не сплачувала заборгованість, що стверджується наданими розрахунками, з неї необхідно стягнути на користь ЖКП Промислове всю суму боргу 608,40 грн..

За статтею 88 ЦПК України, якщо позивача, на користь якого ухвалено рішення було звільнено від сплати судового збору та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, вони стягується з відповідача.

Судом не встановлено підстав для звільнення відповідача від сплати судового збору, а тому з неї належить стягнути судовий збір у сумі 51 гривень та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 30 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 60, 82, 88, 212-215, 225 Цивільного процесуального кодексу України, суд-

вирішив:

Позов житлово-комунального підприємства Промислове до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості - задовольнити .

Стягнути з ОСОБА_2 на користь житлово-комунального підприємства Промислове заборгованість у сумі 608 (шістсот вісім) гривень 40 коп..

Стягнути з ОСОБА_2 судові витрати - судовий збір в розмірі 51 (п'ятдесят одну) грн.. в прибуток місцевого бюджету.

Стягнути з ОСОБА_2 витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 30 (тридцять) гривень в дохід державного бюджету.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд з поданням в десятиденний строк заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням в 20 денний строк, після подання заяви про апеляційне оскарження, апеляційної скарги.

Рішення може бути оскаржене і без подання заяви про апеляційне оскарження у випадку подання апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення рішення.

У випадку неподання заяви про апеляційне оскарження у 10-денний строк, рішення набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.02.2010
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69966299
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2-1644/10

Ухвала від 16.11.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 12.05.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Ухвала від 05.05.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Ухвала від 04.06.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Рішення від 13.09.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Рішення від 23.02.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Рішення від 20.05.2010

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Чебанов О. О.

Ухвала від 07.09.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Круговий О. О.

Рішення від 12.02.2010

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Харечко С.П. С. П.

Ухвала від 18.05.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Гуцал Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні