Ухвала
від 07.11.2017 по справі 820/4589/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 820/4589/16

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

07 листопада 2017 р. м. Харків

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мар'єнко Л.М.,

розглянувши в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Первинна профспілкова організація Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів", Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів, Міністерство культури України про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Центральна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів", в якому просить суд: надати дозвіл Центральній об'єднаній державній податковій інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області на погашення суми податкового боргу Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів" (код 02174885), в сумі 2754846,29 грн. за рахунок майна, що перебуває у податкові заставі.

Ухвалою суду, яка занесена до журналу судового засідання 22.11.2016, на підставі ст. 53 КАС України залучено до участі у справі треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Первинну профспілкову організацію Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів", Українську творчу дирекцію з підготовки циркових атракціонів та номерів, Міністерство культури України.

Від представника позивача - Холявки Т.В. через канцелярію суду надійшло клопотання про відкликання позовної заяви, оскільки скасовано в судовому порядку податкові повідомлення - рішення, що стали підставою для звернення позивачем до суду з позовом до Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів" про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна.

Представник відповідача та представники третіх осіб в судове засідання не прибули, про час, дату та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Від голови комісії з припинення ДП "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів" - Кобзєва О.А. через канцелярію суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Судом розглянуто справу у письмовому провадженні у відповідності до ч.6 ст.128 КАС України, оскільки відсутні перешкоди для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, і прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, та відсутні потреби заслухати свідка чи експерта.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ст. 41 КАС України.

Дослідивши наявні у матеріалах справи докази, суд встановив наступне.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 155 КАС України - суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 КАС України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд.

Згідно із ч. 3 ст. 155 КАС України, особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Суд дослідивши матеріали справи, вважає, що позовна заява підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись ст.ст. 11, 35, 41, 128, 155, 165, 185, 186 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Первинна профспілкова організація Державного підприємства "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів", Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів, Міністерство культури України про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження..

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Мар'єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення07.11.2017
Оприлюднено10.11.2017
Номер документу70057037
СудочинствоАдміністративне
Сутьнадання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок майна

Судовий реєстр по справі —820/4589/16

Ухвала від 07.11.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 10.10.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 22.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 20.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 29.08.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні