Постанова
від 23.09.2010 по справі 3-2658/10
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 3-2658/10

Номер провадження -

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2010 року м. Кіровоград

Суддя Кіровського райсуду м. Кіровограда Дьомич Л.М., розглянувши протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП

відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1,

не працюючого,

проживаючого: ІНФОРМАЦІЯ_2, зач. 1 ст. ІЗОКУпАП,

ВСТАНОВИВ:

10.07.2010 року о 21 год. 10 хв. гр. ОСОБА_1 керував т/з Ямаха у м. Кіровограді по вулиці 40 років України в стані наркотичного сп'яніння, згідно висновку медичного огляду № 1085, чим порушив п.п. 2.9 ПДР України, та здійснив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.130 КпАП України.

ОСОБА_1 в суді вину не визнав, надав пояснення та зазначив, що не вживає наркотичні засоби про що також повідомив працівника медичного закладу, але медпрацівник зробила аналіз на прохання інспектора ДАІ, який раніше йому погрожував, за те що він оскаржував його дії до начальника УМВС України в Кіровоградській області, і обіцяв позбавити його водійських прав. Коли він 11.07.2010 року приїхав до Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру з вимогою здати повторно аналізи, охорона зазначила про заборону пропускати його до лікарів. Тільки 12.07.2010 року він зміг потрапити та здати аналізи, де отримав сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду. Жодних слідів наркотичного сп'яніння не виявлено, хоча виявити їх можливо на протязі від 3 до ЗО днів.

Інспектор взводу ДПС ДАІ ОСОБА_2 заперечуючи пояснення правопорушника вказав, що ОСОБА_1 неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, в тому числі за ознаками складу правопорушення за яке передбачена відповідальність ст. 130 КпАП. Становить суспільну небезпеку.

У зв'язку з поясненнями правопорушника щодо порушення його прав при проведенні медичного освідчення та на наявність висновку про вживання наркотичних засобів за проханням працівника міліції, в суді свідчив лікар Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру ОСОБА_3 яка пояснила, що дослідження проводиться декільками етапами. По-перше оцінюється зовнішній огляд, про що нею складений акт медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції № 1085/10 від 10.07.2010 року о 21.20 годин, дослідження аналізу проводиться шляхом використання одразу тестів та в подальшому лабораторним шляхом, про що також наданий письмовий документ акт № 371 від 12.07.2010 року, додаток до акту № 1985 .

Сертифікат пред'явлений ОСОБА_1 був виданий Кіровоградським обласним наркологічним диспансером 12.07.2010 року на його звернення у зв'язку з необхідністю працевлаштування охоронником та проводиться тільки з дослідження на алкогольний стан, а не наркотичний як запевняв правопорушник.

До того ж, суд керується положеннями ст. 266 КУпАП України, що огляд осіб на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, здійснюється в закладах охорони здоров'я не пізніше двох годин з моменту встановлення підстав для його здійснення. Огляд у закладі охорони здоров'я та складення висновку за результатами огляду проводиться в присутності працівника міліції. Кожний випадок огляду осіб на стан алкогольного,

1

2 наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, у закладі охорони здоров'я реєструється в порядку, визначеному спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.

Вина ОСОБА_1 в скоєному правопорушенні повністю доводиться матеріалами

адміністративної справи, висновком медичного огляду, поясненнями інспектора та лікаря

наркодиспансеру.

На пропозицію суду правопорушник не визначив обставини передбачені ст. 34

КУпАП України.

Вирішуючи питання про застосування стягнення, враховуються вимоги ст. 35 КУпАП, а тому до правопорушника застосовується стягнення у вигляді позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів строком на два роки.

Керуючись ст.ст. 283-285, ч. 1 ст. 130 КпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати гр. ОСОБА_1 винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та накласти на нього стягнення у вигляді позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на строк 2 роки.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Кіровоградського алеляційного суду. Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено протест прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Апеляційна скарга, протест прокурора, подані після закінчення цього строку, повертаються апеляційним судом особі, яка її подала, якщо вона не заявляє клопотання про поновлення цього строку, а також якщо у поновленні строку відмовлено.

Апеляційна скарга, протест прокурора подаються до відповідного апеляційного суду через місцевий суд, який виніс постанову. Місцевий суд протягом трьох днів надсилає апеляційну скаргу, протест прокурора разом із справою у відповідний апеляційний суд.

Суддя Кіровського районного суду м.Кіровограда ОСОБА_4

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення23.09.2010
Оприлюднено10.11.2017
Номер документу70064297
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-2658/10

Постанова від 23.09.2010

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Дьомич Л. М.

Постанова від 22.07.2010

Адмінправопорушення

Біляївський районний суд Одеської області

Бобуйок А. Д.

Постанова від 04.10.2010

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Золотарьова В. К.

Постанова від 19.07.2010

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 04.10.2010

Адмінправопорушення

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Літвіненко Т. Я.

Постанова від 25.05.2010

Адмінправопорушення

Московський районний суд м.Харкова

Горбунова Я. М.

Постанова від 24.11.2010

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Полтави

Одринська Т. В.

Постанова від 03.11.2010

Адмінправопорушення

Білозерський районний суд Херсонської області

Коваленко А. В.

Постанова від 28.10.2010

Адмінправопорушення

Зарічний районний суд м.Сум

Прокудіна Ніна Генадіївна

Постанова від 01.12.2010

Адмінправопорушення

Тульчинський районний суд Вінницької області

Рибчинський Віктор Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні