Постанова
від 09.11.2017 по справі 641/7480/17
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/2112/2017 Справа №641/7480/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2017 року слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про надання дозволу на огляду нежитлового приміщення за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540001572 від 27.06.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

09.11.2017 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП України в Харківській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду нежитлових (складських) приміщень за адресою: м. Харків, вулиця Скобелевська, 20, де знаходиться склад ТОВ «Акведук-України» (код ЄРДПОУ 38496922) та здійснюється підприємницька діяльність під керівництвом ОСОБА_5 , з розповсюдження та виробництва насосів ТМ «GRUNDFOS» та TM «DAB», з метою фіксації та подальшого вилучення насосів ТМ «GRUNDFOS» та TM «DAB» та документації стосовно реалізації даної продукції (накладні, бухгалтерська звітність ТОВ «Акведук-України» та документації стосовно працевлаштованих осіб на підприємстві).

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 27.06.2017, до Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області надійшла заява від ОСОБА_6 , щодо вчинення невстановленими особами шахрайських дій по відношенню до нього, в результаті чого йому спричинено матеріальну шкоду.

27.06.2017, матеріали про кримінальне правопорушення були прийняті та 27.06.2017 зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12017220540001572 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування допитано потерпілого ОСОБА_6 , який пояснив, що на ТЦ «Барабашова» він придбав насос ТМ «GRUNDFOS» модель UPS 25-60-180, який коштував 550 гривень. Продавець завірив його, що насос оригінальний, однак як виявилось пізніше, то насос був підробкою, а не оригінальним виробом ТМ «GRUNDFOS». Як пізніше встановив потерпілий насос виготовлений в РФ. На прохання повернути грошові кошти чи обміняти на дійсно оригінальний насос ОСОБА_7 в місці його покупки відмовили. В результаті вводу в оману стосовно оригінальності та якості насосу, ОСОБА_6 , спричинено матеріальну шкоду в розмірі 550 гривень.

Призначено порівняльний аналіз до офіційного сервісного центру компанії «Астер-М», яка є офіційним сервісним центром ТМ «GRUNDFOS».

В результаті порівняльного аналізу наданого компанією «Астер-М» - офіційним сервісним центром ТМ «GRUNDFOS», встановлено, що наданий для порівняльного аналізу насос придбаний ОСОБА_6 ТМ «GRUNDFOS», модель UPS 25-60- 180, не є продуктом концерну ТМ «GRUNDFOS».

В ході виконання доручення слідчого, оперативними працівниками відділу УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України, встановлено, що ТОВ «Акведук-України» (код ЄРДПОУ 38496922), керівником якого є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , займається виробництвом та реалізацією циркулярних насосів з ознаками підробки таких торгівельних марок як «GRUNDFOS», «DAB» на ТЦ «Барабашово». ТОВ «Аквкдук-Україна» орендує складські приміщення в яких зберігаються циркуляційні насоси торгівельних марок як «GRUNDFOS», ТМ «DAB» за адресою: м.Харків, вул.Скобелевська, 20 та 20А, які в подальшому реалізуються на ТЦ «Барабашово».

Встановлено особу ОСОБА_8 , якого допитано в якості свідка, та який пояснює, що в період з грудня 2016 року по травень 2017 року, він працював вантажником на ТОВ «Акведук-України», керівником якого є ОСОБА_9 . В його обов`язки входило завантаження та перевезення насосів ТМ «GRUNDFOS» та TM «DAB» зі складів за адресою: м.Харків, вулиця Скобелевська, будинок 20 та АДРЕСА_1 , до магазину розташованого на ТЦ «Барабашово», куди ОСОБА_8 привозив товар зі складів для його подальшої реалізації. За кожен день праці вантажником ОСОБА_8 отримував на руки 200 гривень заробітної плати та не був офіційно працевлаштований.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань фізична особа-підприємець ТОВ «Акведук-України» (код ЄРДПОУ 38496922) засновниками є ОСОБА_10 та ОСОБА_5 , юридичною адресою розташування підприємства є: м.Харків, проспект Гагаріна, 20, офіс 2222, керівником ТОВ «Акведук-Україна» є ОСОБА_5 . Основними видами діяльності є: оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно право власності на будинок АДРЕСА_2 на житлові будинки з надвірними будівлями знаходяться у спільній частковій приватній власності ОСОБА_11 .

Враховуючи той факт, що ТОВ «Акведук-України» спричинено матеріальну шкоду ОСОБА_6 та іншим сумлінним покупцям, шляхом вводу їх в оману, щодо оригінальності продаваного насосу в магазині де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «Акведук-України», а саме на ТЦ «Бараюашово», а магазині, де реалізується товар привезений зі складських приміщень, які фактично знаходиться за адресами: м. Харків, вул.Скобелевська, 20 та АДРЕСА_1 , де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «Акведук-України» під керівництвом ОСОБА_5 , та зберігаються насоси ТМ «GRUNDFOS» та TM «DAB», з ознаками підробки для подальшого продажу, та як результат спричинення матеріальної шкоди офіційному представнику на території України компанії «Астер-М», яка є офіційним сервісним центром ТМ «GRUNDFOS», для встановлення розміру шкоди необхідно здійснити огляд приміщення де розташовані складські приміщення ТОВ «Акведук-України».

У судовому засіданні слідчий СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 клопотання підтримала в повному обсязі.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Частиною другою цієї статті передбачено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Огляд проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести огляд приміщення, слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, необхідність виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а тому, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 237 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Слобідського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшому раднику юстиції ОСОБА_4 на проведення огляду нежитлових (складських) приміщень за адресою: м. Харків, вулиця Скобелевська, 20, де знаходиться склад ТОВ «Акведук-України» (код ЄРДПОУ 38496922) та здійснюється підприємницька діяльність під керівництвом ОСОБА_5 , з розповсюдження та виробництва насосів ТМ «GRUNDFOS» та TM «DAB», з метою фіксації та подальшого вилучення насосів ТМ «GRUNDFOS» та TM «DAB» та документації стосовно реалізації даної продукції (накладні, бухгалтерська звітність ТОВ «Акведук-України» та документації стосовно працевлаштованих осіб на підприємстві).

Строк дії ухвали до 30 листопада 2017 року включно.

Дана ухвала надає право на проведення огляду складському приміщенні, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70126669
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/7480/17

Постанова від 09.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 09.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 09.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні