Постанова
від 09.11.2017 по справі 641/7480/17
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/2114/2017 Справа №641/7480/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2017 року слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого СВ Слобідського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540001572 від 27.06.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло клопотання слідчого СВ Слобідського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540001572 від 27.06.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, а саме: надати тимчасовий доступ до документації, щодо підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в яких міститься інформація, стосовно кількості працевлаштованих осіб, виплат заробітної плати працівникам, надходження товарів, які в подальшому реалізуються, штатний розклад та сам товар з можливими ознаками підробки насоси ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які необхідно в подальшому направляти на експертизу для встановлення матеріальних збитків та направлення результатів право власникам, що знаходяться у володінні ОСОБА_5 , керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресами: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , надати можливість слідчому СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області, старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , отримати зазначену інформацію на паперових носіях, та можливості вилучення насосів ТМ «GRUNDFOS» та ТМ «DAB».

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 27.06.2017, до Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області надійшла заява від ОСОБА_6 , щодо вчинення невстановленими особами шахрайських дій по відношенню до нього, в результаті чого йому спричинено матеріальну шкоду.

27.06.2017, матеріали про кримінальне правопорушення були прийняті та 27.06.2017 зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12017220540001572 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування допитано потерпілого ОСОБА_6 , який пояснив, що на ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » він придбав насос ТМ «GRUNDFOS» модель UPS 25-60-180, який коштував 550 гривень. Продавець завірив його, що насос оригінальний, однак як виявилось пізніше, то насос був підробкою, а не оригінальним виробом ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Як пізніше встановив потерпілий насос виготовлений в РФ. На прохання повернути грошові кошти чи обміняти на дійсно оригінальний насос ОСОБА_7 в місці його покупки відмовили. В результаті вводу в оману стосовно оригінальності та якості насосу, ОСОБА_6 , спричинено матеріальну шкоду в розмірі 550 гривень.

Призначено порівняльний аналіз до офіційного сервісного центру компанії « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яка є офіційним сервісним центром ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В результаті порівняльного аналізу наданого компанією « ІНФОРМАЦІЯ_5 » - офіційним сервісним центром ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », встановлено, що наданий для порівняльного аналізу насос придбаний ОСОБА_6 ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », модель UPS 25-60- 180, не є продуктом концерну ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В ході виконання доручення слідчого, оперативними працівниками відділу УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), керівником якого є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , займається виробництвом та реалізацією циркулярних насосів з ознаками підробки таких торгівельних марок як « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » орендує складські приміщення в яких зберігаються циркуляційні насоси торгівельних марок як « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , які в подальшому реалізуються на ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Встановлено особу ОСОБА_8 , якого допитано в якості свідка, та який пояснює, що в період з грудня 2016 року по травень 2017 року, він працював вантажником на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », керівником якого є ОСОБА_5 . В його обов`язки входило завантаження та перевезення насосів ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та TM «DAB» зі складів за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , до магазину розташованого на ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », куди ОСОБА_8 привозив товар зі складів для його подальшої реалізації. За кожен день праці вантажником ОСОБА_8 отримував на руки 200 гривень заробітної плати та не був офіційно працевлаштований.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань фізична особа-підприємець ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) засновниками є ОСОБА_9 та ОСОБА_5 , юридичною адресою розташування підприємства є: АДРЕСА_3 , керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є ОСОБА_5 . Основними видами діяльності є: оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

У судовому засіданні слідчий СВ Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 клопотання підтримала в повному обсязі.

Керівник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_5 у судове засідання не викликався відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 , дослідивши додані до клопотання документи, дійшов наступного.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, що відомості, що містяться в цих речах і документах, перебувають або можуть перебувати у володінні керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_5 та самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню всіх співучасників кримінального правопорушення, свідків та мають доказове значення у справі.

Вилучення вищевказаної інформації необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

За таких обставин, слідчій суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтовано та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-164,166 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Слобідського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540001572 від 27.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документації, щодо підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в яких міститься інформація, стосовно кількості працевлаштованих осіб, виплат заробітної плати працівникам, надходження товарів, які в подальшому реалізуються, штатний розклад та сам товар з можливими ознаками підробки насоси ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які необхідно в подальшому направляти на експертизу для встановлення матеріальних збитків та направлення результатів право власникам, що знаходяться у володінні ОСОБА_5 , керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресами: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , надати можливість слідчому СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області, старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , отримати зазначену інформацію на паперових носіях, та можливості вилучення насосів ТМ «GRUNDFOS» та ТМ «DAB».

Обов`язок надати тимчасовий доступ та можливість вилучення зазначеної вище інформації покладається на керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_5 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70126871
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/7480/17

Постанова від 09.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 09.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 09.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні