Ухвала
від 13.11.2017 по справі 812/1556/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 листопада 2017 року СєвєродонецькСправа № 812/1556/17

Луганський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді Чернявської Т.І.,

за участю

секретаря судового засідання Шляхтун М.М.

та

представників сторін:

від позивача - не прибув

від відповідача - не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом

управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області

до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз

про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 в сумі 132607,12 грн,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває справа за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (далі - позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз (далі - відповідач), в якому позивач просить стягнути заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 за період з 01.10.2017 по 31.10.2017 в сумі 132607,12 грн.

У судове засідання представник позивача не прибув, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином (арк. спр. 26), в клопотанні від 07.11.2017 № 18328/07-19, яке надійшло 08.11.2017 через відділ діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) за вхідним реєстраційним № 27081/2017, просив розглянути справу без участі представника управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (арк. спр. 28).

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином (арк. спр. 27)

Дослідженням документів, долучених до матеріалів справи, встановлено, що позовні вимоги обґрунтовані тим, що актом прийому-передачі від 12 вересня 2017 року № 4 відповідно до пункту 10.3 Розділу Х Порядку ведення органами Пенсійного фонду України обліку надходження сум платежів , затвердженого постановою Правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 року № 21-2, управління Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області передало до управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області платника страхових внесків товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз у зв'язку зі зміною юридичної адреси останнього (арк. спр. 11 зв.). Заборгованість товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 відповідно до акта склала 134733,39 грн.

Разом з тим, позивачем до позовної заяви не додано ані розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до пункту а статті 13 Закону України від 05 листопада 1991 року № 1788-XII Про пенсійне забезпечення , ані документів щодо періоду утворення заборгованості відповідача за спірний період.

Відповідно до частини першої статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 КАС України (частина перша статті 71 КАС України).

Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (частина четверта статті 11 КАС України).

Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає (частина п'ята статті 11 КАС України).

Відповідно до статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд згідно з частиною третьою статті 71 КАС України постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребувані доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали (частина четверта статті 71 КАС України).

У зв'язку з викладеним, суд прийшов до висновку про необхідність витребування доказів, які мають суттєве значення для всебічного, повного, об'єктивного та правильного вирішення справи, на підставі яких суд повинен встановити наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін.

Керуючись статтями 10, 11, 70, 71, 156, 158, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області у строк до 22 листопада 2017 року надати суду:

- письмові пояснення щодо періоду утворення заборгованості товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 в сумі 134733,39 грн, переданої управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області за актом прийому - передачі від 12 вересня 2017 року № 4 у зв'язку зі зміною юридичної адреси платника страхових внесків;

- документи на підтвердження обставин наявності у товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 в сумі 134733,39 грн - розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пункту 2 Розділу ХV Прикінцеві положення Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до пункту а статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення , з доказами надіслання (вручення) платнику страхових внесків; картку особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та пільгових пенсій за списком № 1 товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз , передану управлінням Пенсійного фонду України в м. Алчевську Луганської області у зв'язку зі зміною юридичної адреси платника страхових внесків;

- письмову розписку начальника (особи, яка виконує обов'язки начальника) управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області про те, що у судовому порядку заборгованість товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 в сумі 134733,39 грн до передачі платника страхових внесків у зв'язку зі зміною юридичної адреси у судовому порядку не стягувалась.

Попередити позивача про наслідки невиконання вимог ухвали суду, встановлені частиною шостою статті 71 КАС України.

У судовому розгляді адміністративної справи за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма Промсоюз про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 1 в сумі 132607,12 грн оголосити перерву.

Наступне судове засідання призначити на 23 листопада 2017 року о 08 год. 30 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, будинок 18, І поверх, зала судових засідань № 3.

Ухвала про витребування додаткових доказів набирає чинності з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Відповідно до частини другої статті 185 КАС України заперечення на ухвали суду першої інстанції, які не можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від постанови суду, можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2017
Оприлюднено14.11.2017
Номер документу70184901
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/1556/17

Ухвала від 13.02.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 19.01.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Постанова від 13.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 13.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні