Ухвала
від 13.11.2017 по справі 635/1373/17
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/1373/17

Провадження №2/635/1467/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2017 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді - Панас Н.Л.

при секретарі - Крилєвській І.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в с.Покотилівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Васищевської селищної ради Харківського району Харківської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування та зобов"язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Харківського районного суду Харківської області перебуває зазначена цивільна справа.

09 листопада 2017 року представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 подала заяву про забезпечення позову шляхом заборони Васищівській селищній раді Харківського району Харківської області, у будь-який спосіб здійснювати будь-які дії спрямовані на формування земельної ділянки, орієнтовною площею 0,0070 га, яка розташована за адресою: Харківська область, Харківський район, смт.Васищево, вул.Вишнева (колишня вулиця Кірова), 5, а також виготовляти землевпорядну документацію на вищевказану земельну ділянку та передавати права на неї будь-яким третім особам.

Сторони у судове засідання не з"явилися, тому суд вважає за можливе розглянути питання щодо забезпечення позову у їх відсутність.

Дослідивши заяву про забезпечення позову і додані до неї документи, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.3 ст.151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

У відповідності зі ст.152 ЦПК України позов забезпечується: 1) накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб; 2) забороною вчиняти певні дії; 3) встановленням обов'язку вчинити певні дії; 4) забороною іншим особам здійснювати платежі або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов'язання; 5) зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку; 7) передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам.

У разі необхідності судом можуть бути застосовані інші види забезпечення позову. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову. Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

У відповідності зі ст.151 ЦПК України заява про забезпечення позову вирішується суддею чи судом, який розглядає справу, в той же день без повідомлення відповідача й інших осіб, які беруть участь у справі.

В постанові №9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову пленум Верховного Суду України звернув увагу на те, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позовних вимог; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

За таких обставин, суд вважає, що не вжиття заходів щодо забезпечення позову, у спосіб зазначений позивачем, може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду.

В контексті зазначених роз'яснень Верховного Суду України вважаю, що задоволення заяви про забезпечення позову відповідає вимогам адекватності і співмірності, оскільки створює умови, які забезпечать, у разі задоволення позову, реальне виконання рішення, внаслідок чого, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви та необхідності її задоволення.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.151, 152, 153, 210, 293, 294, 296 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Васищевської селищної ради Харківського району Харківської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування та зобов"язання вчинити певні дії задовольнити.

До набрання рішенням суду законної сили Васищівській селищній раді Харківського району Харківської області, у будь-який спосіб здійснювати будь-які дії спрямовані на формування земельної ділянки, орієнтовною площею 0,0070 га, яка розташована за адресою: Харківська область, Харківський район, смт.Васищево, вул.Вишнева (колишня вулиця Кірова), буд.5, а також виготовляти землевпорядну документацію на вищевказану земельну ділянку та передавати права на неї будь-яким третім особам.

Роз'яснити Васищівській селищній раді Харківського району Харківської області, що вона має право звернутися з заявою до Харківського районного суду Харківської області про скасування заходів забезпечення позову відповідно до ч.4 ст.154 ЦПК України.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Строк пред'явлення ухвали до виконання один рік.

Стягувач: ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), Харківська область, Харківський район, смт.Васищево, вул.Вишнева (колишня вулиця Кірова), 5.

Боржник: Васищівська селищна рада Харківського району, Харківської області, смт.Васищево, вул.Вишнева (колишня вулиця Кірова), 49.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області через Харківський районний суд Харківської області.

Апеляційна скарга подається у письмовій формі протягом п"яти днів зі дня проголошення ухвали.

Особи, які беруть участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п"яти днів зі дня отримання її копії.

Суддя Н.Л.Панас

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.11.2017
Оприлюднено15.11.2017
Номер документу70219711
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/1373/17

Рішення від 16.05.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Рішення від 16.05.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.11.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 11.09.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 26.05.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні