Ухвала
від 10.11.2017 по справі 805/3215/15-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

10 листопада 2017 р.                                         Справа №805/3215/15-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., розглянувши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Мар'їнського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/3215/15-а за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Красногорівської міської ради про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 7 вересня 2015 року у справі №805/3215/15-а було задоволено адміністративний позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Красногорівської міської ради про стягнення заборгованості.

24 листопада 2015 року на адресу позивача було надіслано виконавчий лист по справі №805/3215/15-а.

2 листопада 2017 року до суду подана заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Мар'їнського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження з Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Мар'їнського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

В обґрунтування вимог заявник посилається на те, що частиною 3 статті 8 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Припинені управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Діяльність Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припинено з 11.10.17 року. Управління Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області є юридичною особою – правонаступником Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Мар'їнського відділення.

Представник заявника надав клопотання про розгляд заяви без його участі в порядку письмового провадження.

Представники позивача та відповідача у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неприбуття суд не повідомили.

Згідно ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, доводи заяви, суд вважає заяву про заміну сторони виконавчого провадження такою, що підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст.14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури припинення юридичної особи – Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності її функції здійснюються Управлінням Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

За приписами п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про виконавче провадження” у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Тобто з аналізу наведеної норми слідує, що стороною виконавчого провадження має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З урахуванням викладеного, суд вважає необґрунтованими доводи заявника стосовно заміни неналежної сторони виконавчого провадження – Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Мар'їнського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, оскільки Мар'їнське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є правонаступником позивача по справі та не є юридичною особою.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Мар'їнського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №805/3215/15-а про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про виконавче провадження», ст.185, ст.186, ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Мар'їнського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/3215/15-а за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Красногорівської міської ради про стягнення заборгованості – задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі №805/3215/15-а з Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231, юридична адреса: Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, 5).

В задоволенні інших вимог заяви відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Загацька Т. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.11.2017
Оприлюднено17.11.2017
Номер документу70237750
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/3215/15-а

Ухвала від 10.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т. В.

Постанова від 07.09.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 07.08.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 07.08.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні