Ухвала
від 14.11.2017 по справі 2а/0570/2892/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

14 листопада 2017 р.                                         Справа №2а/0570/2892/2012

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Логойди Т.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню судового рішення, ухваленого в справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Електроавтотранспорт” про стягнення заборгованості по страховим внескам,

в с т а н о в и в :

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 19 березня 2012 року, яка набрала законної сили, позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю “Електроавтотранспорт” про стягнення заборгованості по страховим внескам задоволено: стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю “Електроавтотранспорт” (код ЄДРПОУ 32737516) на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (транзитний рахунок Краматорської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності №25608161242001 в ПАТ КБ “Надра”, ЄДРПОУ 26081941, МФО 380764) заборгованість по страховим внескам у сумі 1040 (одна тисяча сорок) грн. 76 (сімдесят шість) коп.

Після набрання вказаним рішенням законної сили Донецьким окружним адміністративним судом оформлено та видано виконавчий лист.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 28.02.2017 року у справі виданий дублікат виконавчого листа.

Ухвалою суду від 04.07.2017 року визнано поважними причини пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та поновлений пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

У листопаді 2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулося до суду із заявою, в якій зазначало, що відповідно до п.п. 4 та 5 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та відповідного наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності діяльність Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припинено шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Просило замінити сторону виконавчого провадження – стягувача у виконавчому провадженні Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

В судове засідання представники осіб, які беруть участь у вирішенні питання, не з'явилися, про час і місце судового розгляду питання повідомлялися належним чином.

Вказане відповідно до ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням законодавчо встановленого скороченого строку розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження є підставою для розгляду питання за їх відсутності на підставі наявних у справі доказів.

Судом встановлено, що відповідно до п.п. 4 та 5 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», п. 1 наказу Виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.05.2017 року № 243-ос Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припинено шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про те, що Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виключено з Реєстру.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області внесено до вказаного Реєстру як юридична особа.

Розглянувши заяву суд приходить до висновку про наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Правонаступництво передбачає перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта (фізичної чи юридичної особи) до іншого.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною 2 ст. 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Стягувачем у виконавчому провадженні, що відкрито на виконання виконавчого листа, виданого в даній справі, зазначено особу, яка вибула, а її правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

У зв'язку з наведеним суд приходить до висновку про наявність правових підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

На підставі наведеного та керуючись статтями 264, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні, що відкрито на виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 19 березня 2012 року, ухваленої в даній справі, на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання особою копії ухвали.

Суддя                                                             Логойда Т. В.

Дата ухвалення рішення14.11.2017
Оприлюднено17.11.2017
Номер документу70237849
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по страховим внескам

Судовий реєстр по справі —2а/0570/2892/2012

Ухвала від 14.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Ухвала від 04.07.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 26.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 23.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 11.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 05.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 28.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні