Ухвала
від 20.11.2017 по справі 189/449/17
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/449/17

2/189/284/17

У Х В А Л А

20.11.2017 року Покровський районний суд Дніпропетровської області

в складі головуючого судді Пустовар О.С.

при секретарі Комеристій І.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Покровське цивільну справу за позовом Селянського (фермерського) господарства Покровчанка до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю Побєда Нова , третя особа: Державна реєстраційна служба Покровської районної Державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та скасування запису в державному реєстрі прав на нерухоме майно та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства Покровчанка , третя особа: ТОВ Побєда Нова , Державна реєстраційна служба Покровської районної Державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання договору оренди земельної ділянки № 102 від 05.01.2005 року частково недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та скасування запису в державному реєстрі прав на нерухоме майно ,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Покровського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом СФГ Покровчанка до ОСОБА_1, ТОВ Побєда Нова , третя особа: Державна реєстраційна служба Покровської районної Державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та скасування запису в державному реєстрі прав на нерухоме майно та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 до СФГ Покровчанка , третя особа: ТОВ Побєда Нова , Державна реєстраційна служба Покровської районної Державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання договору оренди земельної ділянки № 102 від 05.01.2005 року частково недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та скасування запису в державному реєстрі прав на нерухоме майно.

В процесі розгляду справи представник відповідачів за первісним позовом ОСОБА_1 та ТОВ Побєда Нова - ОСОБА_2 заявила клопотання про витребування доказів.

В судове засідання сторони не з'явилися, надіславши заяви про розгляд клопотання про витребування доказів у їх відсутності.

Представник відповідачів за первісним позовом ОСОБА_1 та ТОВ Побєда Нова - ОСОБА_2 заявлене клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Представники позивача за первісним позовом СФГ Покровчанка - ОСОБА_3 не заперечує проти задоволення даного клопотання.

Представник третьої особи Державної реєстраційної служби Покровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області в судове засідання не з'явився, не повідомивши суду причини неявки.

Відповідно до ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Статтею 134 ЦПК України передбачено, що у заяві про забезпечення доказів повинні бути зазначені: докази, які необхідно забезпечити; обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами; обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим, а також справа, для якої потрібні ці докази або з якою метою потрібно їх забезпечити.

В силу ст. 135 ЦПК України, заява про забезпечення доказів розглядається судом, який розглядає справу, а якщо позов ще не пред'явлено, - місцевим загальним судом, у межах територіальної підсудності якого можуть бути вчинені процесуальні дії щодо забезпечення доказів.

Питання про забезпечення доказів вирішується ухвалою.

Таким чином, суд вважає, що заява про забезпечення доказів підлягає задоволенню, з метою забезпечення повноти з 'ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати зазначені в клопотанні документи , які необхідні для розгляду даної справи.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.133, 134, 135 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідачів за первісним позовом ОСОБА_1 та Товариства з обмеженою відповідальністю Побєда Нова - ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати належним чином засвідчену копію запису в Книзі записів державної реєстрації договорів оренди земельної частки (паю) про реєстрацію договору оренди земельної ділянки, укладеного між ОСОБА_1 та Селянським (фермерським) господарством Покровчанка від 05.01.2005 року - дата реєстрації договору 05.01.2005 року за №102 від Відділу в Покровському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області .

Витребувати належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на земельну ділянку, у тому числі Договір оренди земельної ділянки від 05.01.2005 року, власник - ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1), орендар - СФГ Покровчанка , адреса: Дніпропетровська область, Покровський район, Покровська селищна рада від Відділу в Покровському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області .

Витребувати належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на земельну ділянку, кадастровий номер 1224255100:01:005:0040, власник - ОСОБА_1, від Відділу Державної реєстраційної служби Покровської районної державної адміністрації Дніпропетровській області.

Витребувати належним чином засвідчену копію запису в Книзі записів державної реєстрації договорів оренди земельної частки (паю) про реєстрацію договору оренди землі від 05.01.2005 року, б/н, орендодавець - ОСОБА_1, орендар - СФГ Покровчанка , щодо земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, Покровська селищна рада від Відділу Державної реєстраційної служби Покровської районної державної адміністрації Дніпропетровській області .

Витребувати належним чином засвідчену копію Поземельної книги на земельну ділянку, кадастровий номер 1224255100:01:005:0040 від Відділу в Покровському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_4

СудПокровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.11.2017
Оприлюднено21.11.2017
Номер документу70351574
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —189/449/17

Рішення від 10.05.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Рішення від 10.05.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 07.02.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 15.01.2018

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 20.11.2017

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 21.09.2017

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

Ухвала від 09.08.2017

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні