Ухвала
від 22.11.2017 по справі 812/1748/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

22 листопада 2017 року СєвєродонецькСправа № 812/1748/17

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є., перевіривши матеріали адміністративного позову Державної служби геології та надр України до товариства з обмеженою відповідальністю Донкуб про анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 16.12.2009 № 5071,-

ВСТАНОВИВ:

21 листопада 2017 року до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної служби геології та надр України до товариства з обмеженою відповідальністю Донкуб , в якому позивач просить припинити право користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю Донкуб шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 16.12.2009 № 5071.

Вирішуючи питання про відкриття провадження, суддя виходить з наступного.

Частиною 1 статті 107 КАС України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи:

1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність;

2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником);

3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу;

4) належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства;

5) подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними);

6) немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.2 ст.107 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Адміністративний позов підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному суду.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 105, 106 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі.

Керуючись ст.ст. 105, 106, 107, 110 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Державної служби геології та надр України до товариства з обмеженою відповідальністю Донкуб про анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 16.12.2009 № 5071.

Відкрите судове засідання призначити на 07 грудня 2017 року о 08 год. 00 хв. у приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, просп. Космонавтів, 18, поверх 1.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є.

Зобов'язати Державну службу геології та надр України у строк до 06 грудня 2017 року надати до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду належним чином засвідчені копії таких документів:

- матеріали перевірки товариства з обмеженою відповідальністю Донкуб з питань своєчасності і правильності державної реєстрації робіт з геологічного вивчення та використання надр, наявністю спеціальних дозволів на користування надрами і виконання передбачених ними умов, за результатами проведення якої встановлено порушення товариством з обмеженою відповідальністю Донкуб умов спеціального дозволу на користування надрами від 16.12.2009 № 5071, у тому числі: наказ про перевірку, направлення на перевірку, акт перевірки, припис про усунення порушень, тощо;

- інші документи, якими зафіксовано порушення товариством з обмеженою відповідальністю Донкуб умов спеціального дозволу на користування надрами від 16.12.2009 № 5071;

- документи, що стали підставою для прийняття наказів щодо зупинення ТОВ Донкуб дії спеціального дозволу на користування надрами і виконання передбачених ними умов від 16.12.2009 № 5071;

- у разі неможливості надання вказаних вище доказів, письмові пояснення із зазначенням причин, через які ці докази не можуть бути надані.

Зобов'язати позивача - надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду в судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів, засвідчені відповідно до вимог пункту 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації «Вимоги до оформлювання документів» (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 року № 55 (відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документа з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи» ) копії всіх документів, що приєднані до позовної заяви, оскільки копії документів, додані до даної позовної заяви, взагалі не засвідчені позивачем.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання адміністративного позову у строк 06 грудня 2017 року подати письмові заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються, або заяву про визнання адміністративного позову.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати сторонам.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі Електронний суд для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_2

Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено23.11.2017

Судовий реєстр по справі —812/1748/17

Постанова від 07.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні