Ухвала
від 21.11.2017 по справі 196/1025/17
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/1025/17

№ провадження 2-во/196/14/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.11.2017 смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.

при секретарі - Шевченко Т.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про виправлення описки у судовому рішенні у цивільній справі №196/1025/17 за позовом ОСОБА_1 до Могилівської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: Царичанська державна нотаріальна контора, про встановлення факту родинних відносин, визнання пропуску строку прийняття спадщини з поважної причини та визнання права власності на земельну ділянку, як спадкоємець за законом ,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Царичанського районного суду Дніпропетровської області від 02 листопада 2017 року заявлені вимоги ОСОБА_1 до Могилівської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: Царичанська державна нотаріальна контора, про встановлення факту родинних відносин, визнання пропуску строку прийняття спадщини з поважної причини та визнання права власності на земельну ділянку, як спадкоємець за законом , задоволено повністю.

20 листопада 2017 року на адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 про виправлення описки у судовому рішенні з посиланням на те, що в першому абзаці описової частини рішення допущена описка при зазначенні її прізвища, а саме: замість "Колесник" вказано "Олесник", що в подальшому унеможливлює виконання рішення суду та змусило її звернутися до суду із даною заявою.

Сторони в судове засідання не з'явилися, належним чином були сповіщені про день, час та місце розгляду справи в суді, заяви про причину неявки чи про відкладення розгляду справи до суду не надіслали.

Суд, перевіривши матеріали справи, прийшов до висновку про те, що заява про виправлення описки у судовому рішенні підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до норм ст.219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала. Особи, які беруть участь у справі, повідомляються про час і місце засідання. Їхня неявка не перешкоджає розглядові питання про внесення виправлень.

З поданих матеріалів вбачається, що дійсно відповідно до копії паспорта позивача серїі АМ №694615, виданого Індустріальним РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області 17.07.2002 року, прізвище позивача "Колесник".

За вказаних обставин, суд приходить до висновку про необхідність виправлення описки, допущеної в першому абзаці описової частини рішення Царичанського районного суду Дніпропетровської області від 02 листопада 2017 року, тобто виправити прізвище позивача з "Олесник" на "Колесник" .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 208-210, 219 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення описки у судовому рішенні у цивільній справі №196/1025/17 за позовом ОСОБА_1 до Могилівської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: Царичанська державна нотаріальна контора, про встановлення факту родинних відносин, визнання пропуску строку прийняття спадщини з поважної причини та визнання права власності на земельну ділянку, як спадкоємець за законом , задовольнити

Виправити допущену в першому абзаці описової частини рішення Царичанського районного суду Дніпропетровської області від 02 листопада 2017 року у цивільній справі №196/1025/17 за позовом ОСОБА_1 до Могилівської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: Царичанська державна нотаріальна контора, про встановлення факту родинних відносин, визнання пропуску строку прийняття спадщини з поважної причини та визнання права власності на земельну ділянку, як спадкоємець за законом , описку, виклавши перший абзац описової частини рішення в наступній редакції:

"ОСОБА_1 звернулася з позовом до Могилівської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: Царичанська державна нотаріальна контора, про встановлення факту родинних відносин, визнання пропуску строку прийняття спадщини з поважної причини та визнання права власності на земельну ділянку, як спадкоємець за законом." .

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області шляхом подачі апеляції до районного суду протягом 5 днів з дня проголошення, а особами, які не були присутні у судовому засіданні, - в той же строк з дня отримання копії ухвали.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.11.2017
Оприлюднено25.11.2017
Номер документу70472447
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/1025/17

Ухвала від 21.11.2017

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Рішення від 02.11.2017

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 27.10.2017

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 13.10.2017

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні