Ухвала
від 21.11.2017 по справі 2а-4817/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про заміну відповідача правонаступником, витребування доказів та зупинення провадження в адміністративній справі

21 листопада 2017 року № 2а-4817/11/1070

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Український автобус" до Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Український автобус" звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 13 жовтня 2011 року.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2013 року, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2014 року, адміністративний позов задоволено. Визнано протиправним та скасоване податкове повідомлення-рішення Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області від 13.10.2011 № НОМЕР_1.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 11.02.2015 касаційну скаргу Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області задоволено частково. Постанову Київського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2013 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2014 року у справі № 2а-4817/11/1070 скасовано, а справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 07.04.2015 справу прийнято до провадження суддею Кушновою А.О.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 20.08.2015 замінено відповідача - Васильківську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Київській області, правонаступником - Васильківською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Київській області.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22.12.2015 зупинено провадження у справі №2а-4817/11/1070 до закінчення касаційного провадження Вищим адміністративним судом України у справі №810/7198/14. Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 01.11.2017 поновлено провадження в адміністративній справі №2а-4817/11/1070.Призначено справу до судового розгляду на 21.11.2017 о 12 год. 00 хв. У судове засідання, призначене на 21.11.2017, сторони не з'явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином та своєчасно. Відповідно до п.2 Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби» від 04.11.2015 №892 Кабінетом Міністрів України постановлено реорганізувати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

Так, зокрема, відповідно до Додатку 2 до вказаної Постанови було реорганізовано Васильківську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС, шляхом її приєднання до Києво-Святошинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено відповідний запис до розділу «Дата та номер запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи, підстава для його внесення» щодо Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області (ідентифікаційний код: 39465226), а саме, дата запису: 27.10.2016; номер запису: 13561120005004022).

З вказаних відомостей вбачається, що правонаступником Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області є Києво-Святошинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Київській області.

Згідно з частиною 4 статті 87 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 № 435-IV юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» 15.05.2003 № 755-IV державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об'єднання, професійної спілки, її організації або об'єднання, політичної партії, організації роботодавців, об'єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно із частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що Києво-Святошинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Київській області є правонаступником Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області, а отже має певне коло прав та обов'язків останньої.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Отже, суд вважає за необхідне замінити відповідача - Васильківську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Київській області правонаступником - Києво-Святошинською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Київській області.

З метою повного та всебічного з'ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від сторін докази по справі.

Згідно з частиною 4 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Частиною 4 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язкову суд витребує названі документи та матеріали.

При цьому, витребування доказів є не правом, а обов'язком суду, що направлений на повний та всебічний розгляд справи.

За таких обставин та приймаючи до уваги те, що вирішення спору по суті потребує дослідження доказів, необхідних для всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи, суд дійшов висновку щодо необхідності витребування доказів по справі від сторін.

21.11.2017 на адресу суду від представника відповідача надійшло клопотання поро перенесення судового засідання у зв'язку із необхідністю надання додаткових пояснень по справі.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи обмежені строки розгляду справи, суд вважає за доцільне зупинити провадження по справі, призначивши при цьому дату наступного судового засідання, та витребувати докази по справі від сторін.

Керуючись статтями 11,71, 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

1.Замінити відповідача - Васильківську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Київській області правонаступником - Києво-Святошинською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Київській області (ідентифікаційний код 39471029, місцезнаходження: 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Ломоносова, будинок 34).

2. Витребувати докази по справі від сторін:

- письмові пояснення по справі з урахуванням позиції Вищого адміністративного суду України, викладеної в ухвалі від 18.05.2016 у справі №810/7198/14.

3. Витребувані докази по справі надати до суду у строк до 11.01.2018 або у судове засідання по справі.

4. Провадження в справі зупинити до 11 січня 2018 року, призначити наступне судове засідання у справі на 11 січня 2018 року о 14:00 год.

5. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду в частині заміни відповідача на правонаступника та в частині витребування доказів по справі набирає законної сили з моменту постановлення і не може бути оскаржена окремо. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції. Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення21.11.2017
Оприлюднено26.11.2017
Номер документу70489155
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4817/11/1070

Ухвала від 18.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 18.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 11.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 11.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 21.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.12.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.12.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні