Ухвала
від 27.11.2017 по справі 2а-10520/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

27 листопада 2017 р.                                         Справа №2а-10520/09/0570

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Логойди Т.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню судового рішення, ухваленого в справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області до державного підприємства “Макіїввугілля” про стягнення заборгованості по страховим внескам,

в с т а н о в и в :

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 20 липня 2009 року, яка набрала законної сили, позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області до державного підприємства “Макіїввугілля” про стягнення заборгованості по страховим внескам задоволено: стягнуто з державного підприємства “Макіїввугілля” (р/р 26008314528430 у Ценрально-міському відділенні “Промінвестбанку” в місті Макіївка Донецької області, код ЕДРПОУ 26391156, МФО 334516) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України у Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області (одержувач: ВДК у Донецькій обл., код ЄДРПОУ 25968346; банк одержувача: УДК Донецької області, код банку 834016, поточний рахунок № 37172400900069) заборгованість по страховим внескам у розмірі 6 767 (шість тисяч сімсот шістдесят сім) грн. 94 (девяносто чотири) коп.

Після набрання вказаним рішенням законної сили Донецьким окружним адміністративним судом оформлено та видано виконавчий лист.

Ухвалами цього ж суду від 12 жовтня 2016 року частково відновлено втрачене судове провадження та у справі виданий дублікат виконавчого листа.

01 грудня 2016 року відкрито виконавче провадження.

У листопаді 2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулося до суду із заявою, в якій просило замінити сторону виконавчого провадження – стягувача у виконавчому провадженні Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

В судове засідання представники осіб, які беруть участь у вирішенні питання, не з'явилися, про час і місце судового розгляду питання повідомлялися належним чином.

Вказане відповідно до ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням законодавчо встановленого скороченого строку розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження є підставою для розгляду питання за їх відсутності на підставі наявних у справі доказів.

Судом встановлено, що на підставі п.п. 4 та 5 розд. VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» діяльність Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області припинено шляхом реорганізації та приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про те, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області виключено з Реєстру.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області внесено до вказаного Реєстру як юридична особа.

Розглянувши заяву суд приходить до висновку про наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Правонаступництво передбачає перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта (фізичної чи юридичної особи) до іншого.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною 2 ст. 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Стягувачем у виконавчому провадженні, що відкрито на виконання виконавчого листа, виданого в даній справі, зазначено особу, яка вибула, а її правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

У зв'язку з наведеним суд приходить до висновку про наявність правових підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

На підставі наведеного та керуючись статтями 264, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні, що відкрито на виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 20 липня 2009 року, ухваленої в даній справі, на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання особою копії ухвали.

Суддя                                                             Логойда Т. В.

Дата ухвалення рішення27.11.2017
Оприлюднено01.12.2017
Номер документу70544395
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по страховим внескам

Судовий реєстр по справі —2а-10520/09/0570

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 16.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 18.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 18.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 20.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 12.10.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 12.10.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні