Ухвала
від 29.11.2017 по справі 543/1222/17
ОРЖИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

543/1222/17

2/543/445/17

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29.11.17 селище Оржиця

Суддя Оржицького районного суду Полтавської області Гришко О.Я., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Оржицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс , приватний нотаріус Оржицького районного нотаріального округу ОСОБА_2, про зняття арешту з нерухомого майна,-

в с т а н о в и в:

Відповідно до ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому законом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Позивач ОСОБА_1 звернувся 27 листопада 2017 року до Оржицького районного суду Полтавської області з позовом до Оржицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, третіми особами вказані Товариство з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс та приватний нотаріус Оржицького районного нотаріального округу ОСОБА_2, про зняття арешту з нерухомого майна.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суддя встановив, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України.

Згідно ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити найменування суду, до якого подається заява; ім'я (найменування) позивача і відповідача, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; зміст позовних вимог; ціну позову щодо вимог майнового характеру; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; перелік документів, що додаються до заяви. Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом. До позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Так, у заяві не зазначені (та не додані до заяви) докази того, що позивач звертався до нотаріуса з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину на вказане у заяві майно, однак, йому було відмовлено у видачі цього свідоцтва з відповідних причин. Відсутність таких даних не дозволяє зробити висновок про те, чи підлягає ця справа розгляду у порядку цивільного судочинства.

Крім того,потребує уточнення коло осіб, які повинні брати участь у розгляді справи. Позивач не мотивує, чому в якості відповідача позивачем вказаний орган державної виконавчої служби, а в якості третьої особи - особа, в інтересах якої накладено арешт, що не узгоджується зі змістом п. 2 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 5 від 03.06.2016 року. Також позивачем не зазначено, чи прийняв хтось крім нього спадщину після померлої ОСОБА_3, чи є інші спадкоємці ОСОБА_3 за заповітом та за законом. При таких обставинах суд позбавлений можливості зробити висновок щодо кола осіб, які повинні приймати участь у справі.

Відповідно до ст.121 ЦПК України, при поданні позову без додержання вимог, викладених у ст. 119 ЦПК України, позовна заява залишається без руху.

З цих підстав позовна заява ОСОБА_4 підлягає залишенню без руху, з наданням встановленого законом строку для усунення недоліків позовної заяви.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 119, 121 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Оржицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю Кредекс фінанс , приватний нотаріус Оржицького районного нотаріального округу ОСОБА_2, про зняття арешту з нерухомого майна - залишити без руху.

Згідно ч. 1 ст. 121 ЦПК України недоліки позовної заяви підлягають усуненню протягом п'яти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз'яснити позивачу про те, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі у вказаний строк, позовна заява буде вважатися неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення29.11.2017
Оприлюднено29.11.2017
Номер документу70566563
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —543/1222/17

Рішення від 15.05.2018

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Рішення від 15.05.2018

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 22.02.2018

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 23.01.2018

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 08.12.2017

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні