Ухвала
від 29.11.2017 по справі 825/3738/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 листопада 2017 року Чернігів Справа № 825/3738/15-а

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Баргаміної Н.М.,

при секретарі Вершняк Л.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області до Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства Агрофірма ім. Давиденка про стягнення платежів, що підлягають капіталізації , -

В С Т А Н О В И В :

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області звернулось до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити у виконавчому провадженні № 54680734 стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Заявник посилається на те, що діяльність Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області припинено шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

В судове засідання особи, які беруть участь у справі, не з'явилися. Фіксування судового засідання, відповідно до статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України, не здійснювалося.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 22.12.2015 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області задоволено, стягнуто з Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства Агрофірма ім. Давиденка на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області суму платежів, що підлягають капіталізації у розмірі 61225,93 грн.

11.09.2017 головним державним виконавцем Носівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Чубом О.О. на підставі виконавчого листа № 825/3738/15-а, виданого 10.02.2016 Чернігівським окружним адміністративним судом, прийнято постанову про відкриття виконавчого провадження № 54680734.

Судом встановлено, що Фонд соціального страхування України було утворено, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, при цьому управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, припинено шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, що випливає з абзаців першого та четвертого пункту 4 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування , якими також передбачено, що порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України.

Так, наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 450 припинено відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Крім того, пунктом 5 вказаних Перехідних положень визначено, що новоутворений Фонд та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Факт утворення юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області підтверджується копією виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Частиною першою статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, враховуючи ту обставину, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області є правонаступником стягувача у виконавчому провадженні № 54680734, суд приходить висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст.ст. 122, 158-160, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд , -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ніжині Чернігівської області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області у виконавчому провадженні № 54680734, відкритому на підставі виконавчого листа № 825/3738/15-а, виданого 10.02.2016 Чернігівським окружним адміністративним судом.

Ухвала набирає законної сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядок і строк, передбачений статтями 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України .

Суддя Н.М. Баргаміна

Дата ухвалення рішення29.11.2017
Оприлюднено04.12.2017
Номер документу70579307
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/3738/15-а

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Василь НЕПОЧАТИХ

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Василь НЕПОЧАТИХ

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Василь НЕПОЧАТИХ

Ухвала від 29.11.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Баргаміна Н.М.

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Баргаміна Н.М.

Постанова від 22.12.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

Ухвала від 04.12.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні