Ухвала
від 30.11.2017 по справі 910/19628/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

30.11.2017Справа № 910/19628/17

За позовом Київської міської ради

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Алірас"

третя особа 1 без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -

Дарницька районна в м. Києві державна адміністрація

третя особа 2 без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -

Управління культури Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації

третя особа 3 без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -

Централізована бібліотечна система Управління культури Дарницької районної в м. Києві державної адміністрація

про витребування майна

Суддя Турчин С.О.

Представники сторін:

від позивача: Трохимчук В.С. (довіреність)

від відповідача: не з'явився

від третьої особи 1: Лукомська-Кабанова Б.А. (довіреність)

від третьої особи 2: Напханюк І.Ю. (довіреність)

від третьої особи 3: Головата О.В. (директор)

вільний слухач: ОСОБА_5

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Київська міська рада (позивач) звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Алірас" (відповідач) в якому просить суд витребувати від відповідача на користь територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради нежитлові приміщення загальною площею 362 кв.м., що розташовані за адресою: м. Київ, вул. Вереснева 9.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 09.11.2017 порушено провадження у справі № 910/19628/17, залучено до участі у справі третю особу 1 без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Дарницьку районну в м. Києві державну адміністрацію, третю особу 2 без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління культури Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, третю особу 3 без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Централізовану бібліотечну систему Управління культури Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації та призначено справу до розгляду на 30.11.2017.

28.11.2017 через відділ діловодства суду від позивача надійшли документи по справі.

В судове засідання 30.11.2017 з'явились представники позивача та третіх осіб 1,2,3.

Представник відповідача в судове засідання 30.11.2017 не з'явився, витребуваних судом відзиву на позовну заяву і документів не надав, про причини неявки суд не повідомив.

В судовому засіданні 30.11.2017 вирішувалось питання щодо доцільності залучення до участі у справі третіх осіб - Фонду державного майна України, Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Київбудінвест", Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма "Меблі", на що представники сторін зазначили, що у вирішенні даного питання покладаються на розсуд суду.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд вирішив залучити до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Фонд державного майна України, Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Київбудінвест", Товариство з обмеженою відповідальністю Фірма "Меблі" з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін.

Згідно із ч. 2 ст. 27 ГПК України, у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

У даній справі розглядаються вимоги позивача щодо витребування у відповідача на користь територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради нежитлові приміщення загальною площею 362 кв.м., що розташовані за адресою: м. Київ, вул. Вереснева 9.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач у позові зазначає наступні обставини:

між Фондом державного майна України та організацією орендарів орендної проектно-будівельної фірми "Київінвест" було укладено договір купівлі-продажу № КП-129 від 02.07.1993 на нерухоме майно за адресою: м. Київ, вул. Вереснева 9;

в подальшому нерухоме майно за адресою: м. Київ, вул. Вереснева 9 на підставі договорів купівлі-продажу відчужувалось від ЗАТ Фірма "Київінвест" до ПрАТ "Компанія Київбудінвест", від останнього до ТОВ Фірма "Меблі", а далі - до ТОВ "Алірас";

рішенням Господарського суду міста Києва від 14.03.2017 у справі № 910/18373/16 було визнано недійсним договір купівлі-продажу № КП-129 від 02.07.1993.

А тому, враховуючи вищевикладені обставини, на думку позивача, нерухоме майно за адресою: м. Київ, вул. Вереснева 9 на даний час є власністю територіальної громади міста Києва, в зв'язку з чим і позивач і звернувся до суду з позовом про витребування вказаного майна.

У пункті 1.6 постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26.12.2011 року господарським судам України роз'яснено, що у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому.

З урахуванням предмету спору, вищевикладених обставини та положень, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Фонду державного майна України, Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Київбудінвест", Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма "Меблі" та залучає останніх до участі у справі як третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Частиною 1 статті 77 Господарського процесуального кодексу України, встановлено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Приймаючи до уваги необхідність повідомлення про розгляд даної справи залучених третіх осіб, враховуючи нез'явлення в судове засідання представника відповідача, невиконання сторонами в повному обсязі вимог ухвали суду, що перешкоджає повному, всебічному та об'єктивному розгляду справи, суд вирішив відкласти розгляд справи, оскільки вирішення спору у даному судовому засіданні неможливе.

Керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі № 910/19628/17 третю особу 4 без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Фонд державного майна України (01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, буд. 18/9; ідентифікаційний код 00032945).

2. Залучити до участі у справі № 910/19628/17 третю особу 5 без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Київбудінвест" (04060, м. Київ, вул. Сальського Володимира, буд. 4; ідентифікаційний код 24250954).

3. Залучити до участі у справі № 910/19628/17 третю особу 6 без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Фірма "Меблі" (04060, м. Київ, вул. Орловська, буд. 4-6/2; ідентифікаційний код 23153137).

4. Розгляд справи № 910/19628/17 відкласти на 14.12.17 о 10:10 год.Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В (корпус Б), зал № 1.

5. Зобов'язати учасників процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами ст. 28 ГПК України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

6. Явка в судове засідання повноважних представників учасників судового процесу обов'язкова.

7. Зобов'язати позивача надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами на адресу залучених до участі у справі третіх осіб, а належні докази відправлення - в оригіналах надати суду.

8. Зобов'язати позивача в строк до 08.12.2017 надати суду:

- пояснення та докази перебування спірного майна у відповідача, з урахуванням обставин, встановлених у постанові КАГС у справі № 910/18373/16 (витяг);

- оригінали доданих до позовної заяви документів, для огляду в судовому засіданні.

9. Зобов'язати відповідача в строк до 08.12.2017 надати суду:

- відзив на позов з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини та нормативно-правове обґрунтування своїх заперечень;

- договір купівлі-продажу від 13.12.2014 нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Вереснева 9

- докази, що посвідчують правовий статус юридичної особи;

- оригінал довідки з ЄДРПОУ для огляду в судовому засіданні та належним чином завірену копію для долучення до матеріалів справи;

- належним чином оформлену довідку про те, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав, а також не має рішення цих органів з такого спору.

10. Зобов'язати третіх осіб 1,2,3,4,5,6 в строк до 08.12.2017 надати суду:

- письмові нормативно обґрунтовані пояснення з приводу заявлених позовних вимог та всі документи, які підтверджують викладені у письмових поясненнях обставини;

11. Витребувані судом докази подати з супровідним листом через відділ діловодства господарського суду міста Києва. Копії письмових доказів, які подаються до суду, мають бути належним чином засвідчені.

12. Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимог суду та участі у судовому засіданні до них можуть бути застосовані заходи, передбачені п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.О. Турчин

Дата ухвалення рішення30.11.2017
Оприлюднено03.12.2017
Номер документу70655043
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування майна

Судовий реєстр по справі —910/19628/17

Рішення від 14.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 30.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 09.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні