Ухвала
від 01.12.2017 по справі 813/2601/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

У Х В А Л А

про заміну сторони

01 грудня 2017 року                                                             №813/2601/14

м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючого - судді Сподарик Н.І.,

за участю секретаря судового засідання Ванчак М.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львова про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №813/2601/14 за позовом Державної податкової інспекції у Сихівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області до Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району про стягнення коштів,-

В С Т А Н О В И В :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львова про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №813/2601/14 за позовом Державної податкової інспекції у Сихівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області до Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району про стягнення коштів.

Заява мотивована тим, що наказом Міністерства оборони України №69 від 07.02.2011 року «Про реорганізацію будинкоуправлінь №№1, 2, 3 квартирно-експлуатаційного відділу м.Львова» припинено, зокрема, Будинкоуправління №1 КЕВ м.Львів, шляхом реорганізації (приєднання) до Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львів. Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львів визнано правонаступником усіх майнових прав і обов'язків будинкоуправління №1. З огляду на наведене та з метою належного виконання судового рішення, заявник просить суд замінити боржника у виконавчому провадженні.

Заявник явку представника у судове засідання не забезпечив.

Відповідач явку уповноваженого представника у судове засідання також не забезпечив, про час і місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Державний виконавець не з'явився у судове засідання, жодних клопотань щодо заяви до суду не подав.

Судом ухвалено здійснювати розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження у відсутності представників сторін та державного виконавця.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, встановивши фактичні обставини, перевіривши їх доказами, дослідженими в судовому засіданні, оцінивши їх в сукупності, відповідно до вимог закону, суд дійшов висновку, що заява підлягає до задоволення, з таких підстав.

Судом встановлено, що постановою Львівського окружного адміністративного суду від 23.04.2014 року позов Державної податкової інспекції у Сихівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області до Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району про стягнення коштів було задоволено повністю, стягнуто з рахунків Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району у банках, обслуговуючих цього платника податків, до Державного бюджету України 3 907,00 грн. податкового боргу.

Постанова не оскаржувалась сторонами та набрала законної сили.

Статтею 124 Конституції України передбачено, що судові рішення є обов'язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до ч.1 ст.255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

У судовому засіданні судом з'ясовано, що судове рішення станом на день розгляду заяви боржником не виконано.

Наказом Міністерства оборони України №69 від 07.02.2011 року «Про реорганізацію будинкоуправлінь №№1, 2, 3 квартирно-експлуатаційного відділу м.Львова» припинено, зокрема, Будинкоуправління №1 КЕВ м.Львів, шляхом реорганізації (приєднання) до Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львів. Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львів визнано правонаступником усіх майнових прав і обов'язків Будинкоуправління №1.

У відповідності до ч.1 ст.264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За змістом частини 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Тобто, процесуальним правонаступництвом є заміна у справі сторони чи третьої особи у разі переходу повноважень (для суб'єкта владних повноважень), прав і обов'язків від однієї особи до іншої (правонаступника) у відносинах, щодо яких виник спір.

Частиною 2 статті 104 ЦК України передбачено, що юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Виходячи з системного аналізу наведених правових норм, суд вважає, що необхідною умовою для заміни сторони у виконавчому провадженні є її заміна саме правонаступником.

Таким чином, оскільки Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львова є правонаступником усіх прав та обов'язків Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району (Будинкоуправління №1 Львівської КЕВ м.Львова), а тому суд дійшов висновку щодо наявності достатніх правових підстав для заміни боржника у виконавчому провадженні.

Керуючись ст.ст.160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львова про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №813/2601/14 за позовом Державної податкової інспекції у Сихівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області до Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району про стягнення коштів - задовольнити повністю.

Замінити боржника - Будинкоуправління №1 Львівської КЕЧ району (код ЄДРПОУ 24964234) на його правонаступника - Будинкоуправління №4 КЕВ м.Львова (код ЄДРПОУ 24964599).

Ухвала Львівського окружного адміністративного суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст.254 КАС України.

Суддя                                                             Сподарик Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2017
Оприлюднено05.12.2017
Номер документу70658347
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/2601/14

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 01.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Постанова від 23.04.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні