Ухвала
від 04.12.2017 по справі 336/6785/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

У Х В А Л А

про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі

04 грудня 2017 року Справа № 336/6785/17

пр.2-а/336/596/2017

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Карабак Л.Г., розглянувши адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя про визнання рішення протиправним, його скасування та зобов'язання призначити пенсію, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача адвокат ОСОБА_2 29.11.2017 року в інтересах позивача звернулась до суду із зазначеним позовом, просить визнати протиправним та скасувати рішення відповідача від 26.04.2017 року № 5 про відмову у призначенні пенсії позивачу, зобов'язати відповідача призначити та виплачувати позивачу пенсію за віком на умовах відповідно до п. Б ст. 13 ЗУ Про пенсійне забезпечення на підставі його заяви від 02.02.2017 року.

Розглянувши адміністративний позов із доданими позивачем документами, встановлено, що позовна заява підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, підсудна Шевченківському районному суду м.Запоріжжя згідно з п.4 ч.1 ст. 18, ч.2 ст. 19 КАС України, відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 105, 106 КАС України, підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження та залишення без розгляду відсутні.

З урахуванням викладеного, суддя вбачає підстави для застосування скороченого провадження по справі, вважає за необхідне відкрити провадження у відповідності до ст. 183-2 КАС України, розглянути справу одноособово, без призначення судового засідання по справі та виклику осіб, які беруть участь у справі.

У відповідності до ч.3 ст. 183-2 КАС України необхідно надіслати копію ухвали та копію позовної заяви із доданими документами відповідачу та запропонувати у десятиденний строк з дня отримання ухвали та копій документів подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Керуючись ст. ст. 11, 18-19, 105-106, 108, 110, 158-160, 165, 183-2 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відкрити скорочене провадження в справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя про визнання рішення протиправним, його скасування та зобов'язання призначити пенсію.

Розглянути справу одноособово, без призначення судового засідання по справі та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Надіслати копію ухвали суду сторонам, крім цього, копію позовної заяви із доданими документами - відповідачу та запропонувати у десятиденний строк з дня отримання ухвали та копій документів подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення і не підлягає оскарженню.

Суддя: Л.Г. Карабак

Додатково роз'яснюються права та обов'язки сторін, передбачені ст.ст. 49, 51 КАС України:

Стаття 49. Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Стаття 51. Права та обов'язки сторін

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення04.12.2017
Оприлюднено05.12.2017
Номер документу70686963
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —336/6785/17

Ухвала від 03.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 21.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Рішення від 01.02.2018

Адміністративне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 11.01.2018

Адміністративне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Ухвала від 04.12.2017

Адміністративне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Карабак Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні