Ухвала
від 05.12.2017 по справі 805/479/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

05 грудня 2017 р.                                         Справа №805/479/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Бабаш Г.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донрозробка» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,-

ВСТАНОВИВ:

27.11.2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 805/479/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донрозробка» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

В обґрунтування вказаної заяви заявник посилається на те, що з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 рудня 2016 року № 988 “Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України”, наказу Пенсійного фонду України “Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду” від 26 грудня 2016 року № 177, проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Відповідно до додатку 1 до наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 13 січня 2017 року № 2 Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя та Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя, реорганізовані шляхом злиття, внаслідок чого утворено Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до якого Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області зареєстроване за кодом ЄДРПОУ 41250905.

Заявник просив замінити стягувача у виконавчому провадженні в адміністративній справі №805/479/17-а з Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області на Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області.

Представники сторін в судове засідання не з'явились, про день, час та місце розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження повідомлялись належним чином, заявник просив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження за його відсутності.

Частиною 6 ст. 128 КАС України зазначено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що постановою Донецького окружного адміністративного суду від 06.02.2017 року позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донрозробка» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, – задовольнити у повному обсязі.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Донрозробка» (код ЄДРПОУ 31362083; 87526, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. 130-ої Таганрозької дивізії, б. 104, офіс 415) на користь Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області (р/р №256013012033, ДОУ ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 335106, код ЄДРПОУ 23336748) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №1, за період грудень 2016 року в сумі 95777грн. (дев'яносто п'ять тисяч сімсот сімдесят сім) грн. 70 коп.

На підставі постанови суду від 06.02.2017 року Донецьким окружним адміністративним судом 08.11.2017 року видано виконавчий лист в адміністративній справі №805/479/17-а, який направлено до примусового виконання до органу державної виконавчої служби.

Судом встановлено, що з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988 “Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України”, наказу Пенсійного фонду України “Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду” від 26 грудня 2016 року № 177, було проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Згідно додатку 1 до наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 13 січня 2017 року № 2 Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя та Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя реорганізовані шляхом злиття, внаслідок чого утворено Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до якого Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області зареєстроване за кодом ЄДРПОУ 41250905.

Згідно із п.6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою КМУ від 20.10.2011року за № 1074, у разі злиття органів виконавчої влади, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття.

Так, принципи, засади і механізми функціонування системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, призначення, перерахунку і виплати пенсій, надання соціальних послуг визначається органами Пенсійного фонду України.

Суд зазначає, що за рахунок страхових внесків роботодавців, бюджетних та інших джерел, передбачених законодавством, формується накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, за рахунок якої здійснюється, зокрема, фінансування видатків на оплату договорів страхування довічних пенсій або одноразових виплат застрахованим особам, членам їхніх сімей та іншим особам.

З аналізу наведених норм вбачається, що основним завданням органів Пенсійного фонду є реалізація державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню та здійснення контролю за додержанням вимог законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, правильністю нарахування, обчислення, повнотою і своєчасністю сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інших платежів, за достовірністю поданих відомостей про осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, призначенням (перерахунком) і виплатою пенсій, які згідно із законодавством здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду України, та інших джерел, визначених законодавством.

Зазначені функції надані законодавцем заявнику для виконання покладених на нього завдань.

Отже, доводи заявника щодо наявності підстав для заміни сторони виконавчого провадження підтверджуються необхідністю додержання необхідного балансу, який закладено в Основах законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до ч.1 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури ліквідації юридичної особи – Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області її функції задля забезпечення реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб фактично здійснюються новоствореним органом – Лівобережним об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заяви Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/479/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донрозробка» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Керуючись ст. 160, 165, 186, 254, 259 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

У Х В А Л И В:

Заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донрозробка» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій – задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі №805/479/17-а з Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Маріуполя Донецької області на Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області (код ЄДРПОУ 41250905, м. Маріуполь, пр. Перемоги, буд. 16, р/р 256013012088 в ДОУ АТ “Державний ощадний банк України”, МФО 335106).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Бабаш Г.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.12.2017
Оприлюднено11.12.2017
Номер документу70759080
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/479/17-а

Ухвала від 05.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 18.05.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 18.05.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 12.04.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 24.03.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 24.03.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Постанова від 06.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні