Ухвала
від 06.12.2017 по справі 805/1073/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відстрочення виконання судового рішення

06 грудня 2017 року Справа № 805/1073/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Аляб'єва І.Г. розглянувши в порядку письмового провадження заяву Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» про відстрочення виконання рішення суду у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» про стягнення заборгованості у розмірі 27 785 879,94 грн,

в с т а н о в и в:

Позивач, Мар'їнська об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Донецькій області, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» (далі Підприємство) про стягнення заборгованості з виплати та доставки пільгових пенсій у розмірі 27 785 879,94 грн.

Постановою від 21 березня 2017 року позов задоволено.

07 лютого 2017 року Відповідач надав через канцелярію суду заяву про відстрочення виконання постанови суду про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 27 785 879,94 грн строком на 2 роки. В обґрунтування заяви зазначив про тяжке фінансово-економічне становище Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1».

Вказує, що кредиторська заборгованість має динаміку до збільшення та становить 1134788 тис. грн, в тому числі із заробітної плати – 55143 тис. грн.

Також зазначає, що майно Підприємства в повному об'ємі знаходить в арешті, а органами виконавчої служби відкрито 330 виконавчих проваджень зі стягнення з підприємства коштів на загальну суму 578287096,6 грн.

Стверджує про наявність підстав для покращення фінансового стану з огляду на включення до черги кредиторів на суму ДП «Вугілля України» та з огляду на знаходженні в роботі Підприємства двох лав.

На підтвердження викладених обставин Відповідачем додано наступні документи: аналіз фінансово-господарської діяльності Підприємства за 9 місяців 2017 року, звіт про фінансовий стан на 30 вересня 2017 року, аналіз фінансових результатів за 9 місяців 2017 року, таблицю динаміки обсягів виробництва та реалізації за 9 місяців 2017 року, характеристику дебіторської заборгованості і зобов'язань за 9 місяців 2017 року, довідку про зміни майнового стану та оцінку капіталу Підприємства за цей же період, довідку про погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України станом на 01 листопада 2017 року, довідку про заборгованість із заробітної плати станом на 29 листопада 2017 року, довідку про поточні рахунки Підприємства станом на 29 листопада 2017 року.

Відповідно до статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду. Суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови.

З урахуванням того, що Відповідачем до суду надані документи на підтвердження обставин, які ускладнюють виконання рішення суду, та враховуючи те, що стягнення заборгованості на теперішній час може створити загрозу для його нормальної роботи, суд приходить до висновку, що заява про відстрочення виконання рішення суду на 24 календарні місяці підлягає частковому задоволенню.

Керуючись статями 165, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в :

Заяву Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» про відстрочення виконання постанови у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» про стягнення заборгованості у розмірі 27 785 879,94 грн – задовольнити частково.

Відстрочити виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 21 березня 2017 року по справі №805/1073/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» про стягнення заборгованості у розмірі 27 785 879,94 грн - строком до 06 червня 2018 року.

Ухвала може бути пред'явлена до виконання разом з виконавчим листом.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили постановою за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                             Аляб'єв І.Г.

                                                                      

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.12.2017
Оприлюднено11.12.2017
Номер документу70759203
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1073/17-а

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 05.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 18.07.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Постанова від 21.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 22.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 06.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні