Ухвала
від 07.12.2017 по справі 812/1745/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

07 грудня 2017 року СєвєродонецькСправа № 812/1745/17

Луганський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді Чиркіна С.М.,

за участю

секретаря судового засідання Моспанюк Є.С.,

без участі представників сторін,

при розгляді у відкритому судовому засіданні адміністративної справи за позовом Державної служби геології та надр України до товариства з обмеженою відповідальністю ПКФ Енерго - Вектор про анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528,-

ВСТАНОВИВ:

21 листопада 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної служби геології та надр України до товариства з обмеженою відповідальністю ПКФ Енерго - Вектор про анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528.

Представник позивача у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, у додаткових поясненнях заявив клопотання про розгляд адміністративної справи у письмовому провадженні (а.с. 45-46).

Представник відповідача у судове засідання не прибув.

Згідно з довідкою Луганського окружного адміністративного суду від 23 листопада 2017 року неможливо надіслати поштове відправлення у даній адміністративній справі відповідачу, зареєстрованому за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, оскільки відповідно до листа в.о. директора ЛД УДППЗ Укрпошта від 26.10.2017 № 594 з 07 листопада 2014 УДППЗ Укрпошта не здійснює пересилання пошти у Луганській області до/з зокрема, м. Луганськ (а.с. 39).

З урахуванням зазначеного листа, повідомлення відповідача відбувалось шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Луганського окружного адміністративного суду adm.lg.court.gov.ua: інформації про призначення справи до судового розгляду, повідомлення про виклик відповідача у судове засідання на 07.12.2017.

Також судом у відповідності з вимогами статті 39 КАС України здійснено виклик відповідача в судове засідання шляхом публікування оголошення в газеті Вісті Луганщини (а.с. 41 - зворот).

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду заяви.

Ухвалою суду від 23.11.2017 про відкриття провадження у даній справі зобов'язано відповідача - Державну службу геології та надр України, у строк до 07 грудня 2017 року надати копії установчих документів позивача, належним чином засвідчені копії таких документів: матеріали перевірки відповідача з питань своєчасності і правильності державної реєстрації робіт з геологічного вивчення та використання надр, наявністю спеціальних дозволів на користування надрами і виконання передбачених ними умов, за результатами проведення якої встановлено порушення товариством з обмеженою відповідальністю ПКФ Енерго - Вектор умов спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528, у тому числі: наказ про перевірку, направлення на перевірку, акт перевірки, припис про усунення порушень, тощо; інші документи, якими зафіксовано порушення відповідачем умов спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528; документи, що стали підставою для прийняття наказів щодо зупинення відповідачу дії спеціального дозволу на користування надрами і виконання передбачених ними умов від 18.04.2012 № 5528; у разі неможливості надання вказаних вище доказів, письмові пояснення із зазначенням причин, через які ці докази не можуть бути надані.

Станом на дату судового розгляду витребувані ухвалою суду від 23.11.2017 документи відповідачем не надані, тобто вимоги ухвали суду відповідачем не виконані.

Відповідно до частини першої статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (частина четверта статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно з частиною першою статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази (частина третя статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали (частина четверта статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суд може збирати докази з власної ініціативи (частина п'ята статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно з частиною першою статті 255 Кодексу адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Від представника позивача надійшли додаткові пояснення від 07.12.2017 № 04-1381, в обґрунтування яких зазначено, що відповідно угоди про умови користування надрами, ТОВ ПКФ Енерго - Вектор зобов'язане в установленому порядку подавати до ДНВП Геоінформ України щорічні звіти відповідно до форм державної статистичної звітності. Згідно з пунктом 22 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами № 615, дія дозволу може бути зупинена органом з питань надання дозволу зокрема у разі порушення надрокористувачем умов користування надрами, передбачених дозволом або угодою про умови користування ділянкою надр. Зазначено, що Порядком № 615 не передбачено зупинення чи анулювання дії спеціального дозволу лише за результатами проведення перевірки (а.с. 45-46).

Разом з тим, вказані письмові пояснення не містять інформації про існування витребуваних ухвалою суду доказів та причини неможливості їх надання. Тобто позивачем вимоги ухвали суду від 23.11.2017 не виконанні.

У зв'язку з невиконанням позивачем вимог ухвали суду, суд вважає необхідне повторно витребувати від Державної служби геології та надр України додаткові докази по справі.

Суд також вважає за необхідне попередити позивача, що, у разі невиконання ним вимог ухвал суду та ненадання доказів по справі, за приписами частини шостої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України судом буде вирішено адміністративну справу на основі наявних у справі доказів.

Відповідно до пункту 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

З урахуванням необхідності повторного витребування доказів до матеріалів справи, надання позивачу часу для підготування додаткових доказів до матеріалів справи, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі до 16 січня 2018 року.

Керуючись статтями 11, 49, 71, 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов'язати Державну службу геології та надр України у строк до 16 січня 2018 року надати до Луганського окружного адміністративного суду належним чином засвідчені копії таких документів: установчі документи позивача, належним чином засвідчені копії таких документів: матеріали перевірки відповідача з питань своєчасності і правильності державної реєстрації робіт з геологічного вивчення та використання надр, наявністю спеціальних дозволів на користування надрами і виконання передбачених ними умов, за результатами проведення якої встановлено порушення товариством з обмеженою відповідальністю ПКФ Енерго - Вектор умов спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528, у тому числі: наказ про перевірку, направлення на перевірку, акт перевірки, припис про усунення порушень, тощо; інші документи, якими зафіксовано порушення відповідачем умов спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528; документи, що стали підставою для прийняття наказів щодо зупинення відповідачу дії спеціального дозволу на користування надрами і виконання передбачених ними умов від 18.04.2012 № 5528; у разі неможливості надання вказаних вище доказів, письмові пояснення із зазначенням причин, через які ці докази не можуть бути надані.

Зупинити провадження по справі за адміністративним позовом Державної служби геології та надр України до товариства з обмеженою відповідальністю ПКФ Енерго - Вектор про анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 18.04.2012 № 5528 до 16 січня 2018 року.

Судове засідання призначити на 16 січня 2018 року о 13 год. 30 хв.

Ухвала в частині витребування документів набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не належить.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2017
Оприлюднено12.12.2017
Номер документу70792277
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/1745/17

Постанова від 30.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 29.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 02.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 20.03.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 01.03.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 28.02.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Рішення від 16.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні