Ухвала
від 08.12.2017 по справі 823/1836/17
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог

м. Черкаси

08 грудня 2017 року Справа № 823/1836/17

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Паламаря П.Г.,

при секретарі Дудці Г.О.

за участю:

представника позивача - Мотрійчука Р.Б. (за довіреністю),

представника відповідача - Романенка Н.Д.(за посадою),

представника третьої особи - Тупиці С.В. (за довіреністю),

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника третьої особи щодо залучення в якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації в адміністративній справі за позовом Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до Думанецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Черкаська районна державна адміністрація Черкаської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду

ВСТАНОВИВ:

16.11.2017 до Черкаського окружного адміністративного суду звернулось Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області з адміністративним позовом, в якому просить:

-застосувати заходи реагування до Думанецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області, розташованого за адресою: Черкаська область, Черкаський район, с. Думанці, вул. Благовісна, 103, шляхом знеструмлення електроживлення та накладення печаток на вхідні двері приміщення Думанецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області;

-заборонити використання приміщень Думанецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області за цільовим призначенням;

-покласти обов'язок щодо забезпечення виконання даної постанови на Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області;

-постанову допустити до негайного виконання.

08.12.2017 від представника третьої особи надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача відділ освіти Черкаської районної державної адміністрації.

В обґрунтування клопотання зазначено, що Думанецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області перебуває у сфері управління данаю третьою особою, а тому враховуючи ст. 53 КАС України є необхідність залучення останньої в якості третьої особи.

З огляду на викладене, судом на обговорення винесено питання про можливість залучення відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації, в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Представник позивача, а також відповідача не заперечував щодо задоволення даного клопотання.

Відповідно до ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Приймаючи до уваги вищевказану норму Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне залучити відділ освіти Черкаської районної державної адміністрації до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 53, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відділ освіти Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області (ідентифікаційний код 02146989).

Третій особі у разі невизнання адміністративного позову, подати суду письмові заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень (оригінали - для огляду; належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи).

Копію адміністративного позову з доданими до нього матеріалами направити третій особі, а копію ухвали направити всім особам, які беруть участь у справі.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі та не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П.Г. Паламар

Повний текст ухвали виготовлено 08.12.2017

Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено13.12.2017
Номер документу70829724
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —823/1836/17

Постанова від 11.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Постанова від 11.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Рішення від 04.09.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Ухвала від 26.07.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Ухвала від 12.12.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні