Ухвала
від 07.12.2017 по справі 3/185
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5


У Х В А Л А

07.12.2017р.                     Справа №3/185                               

Господарський суд Донецької області у складі судді Кротінової О.В., розглянув матеріали заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, №01-10-231 від 15.11.2017р. про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м.Донецька,

до Державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія», м.Донецьк, відокремлений підрозділ «Шахта ім. А.А.Скочинського» ДП «ДВЕК», м.Донецьк,

про стягнення недоїмки по страховим внескам та пені в сумі 436685,92 грн., з яких: 434943,25 грн. – недоїмка та 1742,67 грн. – пеня,-

за участю представників сторін:

від відповідача (боржника): не з'явився;

від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (заявника): не з`явився, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Донецької області від 27.06.2006р. у справі №3/185 у порядку адміністративного судочинства позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м.Донецька задоволено, а саме стягнуто з відповідача на користь позивача заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 436685,92 грн., з яких: 434943,25 грн. – недоїмка та 1742,67грн. – пеня.

14.08.2006р. на виконання даної постанови, яка набрала законної сили 10.07.2006р., господарським судом Донецької області видано виконавчий лист.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 02.06.2016р. видано дублікат виконавчого листа від 14.08.2006р. на виконання постанови від 27.06.2006р. у справі №3/185 відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м.Донецька, м.Слов'янськ Донецької області.

22.11.2017р. управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, звернулось до господарського суду Донецької області із заявою №01-10-231 від 15.11.2017р. про заміну сторони виконавчого провадження по справі №3/185 з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м.Донецька на його правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (п/р 37175900001090 МФО 834016 в ГУ ДКСУ у Донецькій області); просить розглядати клопотання у відсутності представника відділення.

22.11.2017р. листом керівника апарату господарського суду Донецької області повідомлено сторін про те, що у зв'язку з перебуванням судді О.В.Кротінової у відпустці з 17.11.17р. по 24.11.17р., питання щодо прийняття до розгляду означеної заяви буде вирішено в термінову порядку після виходу судді з відпустки.

Ухвалою суду від 27.11.2017р. дана заява прийнята до розгляду та призначено судове засідання.

Представник відповідача в судове засідання 07.12.2017р. не з'явився.

Представник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області (заявника) в судове засідання 07.12.2017р. не з'явився, витребувані судом документи не надав.

Керуючись приписами ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розгляд заяви за наявними в справі матеріалами, у цьому судовому засіданні.

Дослідивши підстави та обставини подання заяви №01-10-231 від 15.11.2017р. про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов висновку щодо наступного.

Згідно з положеннями п.6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України. Адміністративні справи, провадження в яких було відкрито місцевими та апеляційними господарськими судами до початку діяльності відповідного адміністративного суду, розглядаються і вирішуються цими судами відповідно до абзацу першого цього пункту.

Тобто, Прикінцеві та Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України визначають розгляд, зокрема, заяв у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин або віднесені цим Кодексом до адміністративної юрисдикції, розглянуті місцевими господарськими судами, розглядаються ними у порядку встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Враховуючи, що постанову від 27.06.2006р. у справі №3/185 та виконавчий лист №3/185 від 14.08.2006р. видано господарським судом Донецької області, а також положення Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, №01-10-231 від 15.11.2017р. про заміну сторони виконавчого провадження розглядається саме господарським судом Донецької області за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено у загальному порядку.

Виходячи зі змісту означеної норми законодавства, підставою звернення є вибуття однієї із сторін виконавчого провадження.

При цьому, доказів відкриття виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа господарського суду Донецької області від 14.08.2006р. по справі №3/185 суду не представлено, як і підтвердження того, що позивач (стягувач) - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кіровському районі м.Донецька є стороною виконавчого провадження.

Відтак, з огляду на вищевикладене, беручи до уваги недоведеність наявності складової звернення на підставі ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України, як вибуття сторони, достатності підтверджуючих підстав для вчинення процесуальних дій із заміни сторони, як, зокрема, передавальний акт, заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, №01-10-231 від 15.11.2017р. про заміну сторони виконавчого провадження по справі №3/185, не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, в особі Донецького міського відділення у Кіровському районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, м.Слов'янськ Донецької області, №01-10-231 від 15.11.2017р. про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвала господарського суду є обов'язковою для виконання на всій території України та набуває чинності у день її проголошення.

Суддя                     О.В. Кротінова

          

          

                                        

          

Дата ухвалення рішення07.12.2017
Оприлюднено14.12.2017
Номер документу70854821
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення недоїмки по страховим внескам та пені в сумі 436685,92 грн., з яких: 434943,25 грн. – недоїмка та 1742,67 грн. – пеня,-

Судовий реєстр по справі —3/185

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Ганна Євгеніївна

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Ганна Євгеніївна

Ухвала від 23.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 12.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 12.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 27.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Судовий наказ від 02.06.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні