Ухвала
від 11.12.2017 по справі 15/349
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

11 грудня 2017 року Справа № 15/349

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Кабакової В.Г. розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області №09-04-1519 від 30.11.2017 про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 15/349

за позовом: Прокурора Маловисківського району в інтересах держави в особі якої виступає відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Маловисківському районі

до відповідача: Державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод"

про стягнення 12 289,05 грн

Представники сторін:

прокурор - участі не брав;

від заявника - ОСОБА_1, довіреність № 01-12-17 від 02.10.17;

від боржника - участі не брали;

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся з позовом в інтересах держави в особі якої виступає відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Маловисківському районі про стягнення з Державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод" 12 289,05 грн заборгованості по страховим внескам.

Рішенням господарського суду Кіровоградської області від 28.11.2005 позовні вимоги задоволено повністю. Стягнуто з державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Маловисківському районі 12 289,05 грн. недоїмки.

Стягнуто з державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод" в доход державного бюджету УДК в Кіровоградській області 102 грн державного мита.

Стягнуто з державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод" на користь державного підприємства "Судовий інформаційний центр" 118 грн витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу.

На виконання вказаного у даній справі рішення видано накази від 19.12.2005.

01.12.2017 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області подало суду заяву №09-04-1519 від 30.11.2017 про заміну сторони виконавчого провадження у зведеному виконавчому провадженні № 50386001 про стягнення з ДП "Маловисківський спиртовий завод" на користь фізичних, юридичних осіб та держави коштів, у межах якого перебуває наказ, виданий господарським судом Кіровоградської області 19.12.2005 по адміністративній справі № 15/349 про стягнення з Державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Маловисківському районі Кіровоградської області заборгованості в сумі 12 289,05 грн, стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Маловисківському районі Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 25812839) його правонаступником - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 41316824).

Вказану заяву подано на підставі ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розпорядженням керівника апарату від 01.12.2017 № 293 призначено повторний автоматизований розподіл справи № 15/349, оскільки у зв'язку з надходженням зазначеної заяви у справі необхідні вчинити певні процесуальні дії, поряд з цим суддя Мохонько К.М., у провадженні якого перебувала справа, більше не працює в Господарському суді Кіровоградської області.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи № 15/349 між суддями дану справу призначено автоматизованою системою судді Кабаковій В.Г.

Ухвалою від 04.12.2017 господарський суд у складі судді Кабакової В.Г. прийняв справу № 15/349 до свого провадження та призначив розгляд заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження на 11.12.2017.

11.12.2017 представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області подав суду документи на виконання вимог ухвали суду та заяву № 09-04/1638/01, у якій просить суд розглядати заяву про заміну сторони виконавчого провадження відповідно до норм ст. 121-4 Господарського процесуального кодексу України.

У судовому засіданні 11.12.2017 заявник підтримав вимоги поданої заяви та просить суд задовольнити її з врахуванням заяви № 09-04/1638/01.

Прокурор та боржник в судовому засіданні 11.12.2017 участі не брали, про дату, час та місце судового розгляду заяви у справі № 15/349 повідомлені належним чином (а.с. 26, 29).

При розгляді заяви про заміну сторони виконавчого провадження, господарський суд враховує наступне.

Згідно п. 2 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 29.09.2009 № 01-08/530 "Про деякі питання, порушені у доповідних записках господарських судів України у першому півріччі 2009 року щодо застосування норм Господарського процесуального кодексу України" на питання "Чи вправі господарський суд, який вирішив спір в адміністративній справі за правилами адміністративного судочинства, після створення відповідного окружного суду адміністративної юрисдикції розглядати заяви (клопотання) про роз'яснення судового рішення, відстрочку виконання рішення, перегляд його за нововиявленими обставинами тощо, а також пов'язані з такими рішеннями скарги на дії, бездіяльність органів Державної виконавчої служби?" Вищий господарський суд України надав наступну відповідь: "Після початку діяльності окружних адміністративних судів повноваження місцевих господарських судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції припинено. Тому згадані заяви (клопотання, скарги) в разі їх надходження до господарських судів мають передаватися ними (разом з матеріалами відповідних справ) на розгляд адміністративних судів за встановленими підвідомчістю та підсудністю.".

Суд враховує, що дана справа № 15/349 розглянута за нормами Господарського процесуального кодексу України, тому заява про заміну сторони виконавчого провадження має розглядатись в порядку ст. 121-4 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ст. 121-4 Господарського процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою державного виконавця, приватного виконавця або за заявою сторони господарський суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Господарський суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається не пізніше наступного робочого дня особам, які брали участь у справі, а також державному виконавцю, приватному виконавцю.

При розгляді поданої заяви господарський суд враховує приписи ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", згідно якої у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Статтею 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Виходячи зі змісту статті 104 Цивільного кодексу України реорганізація юридичної особи, як, зокрема, приєднання - є формою припинення товариства, яке має наслідком правонаступництво новоутвореною юридичною особою прав та обов'язків першого.

Відповідно до статті 106 Цивільного кодексу України злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

Статті 107 Цивільного кодексу України визначено порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення. Частинами 2, 3 цієї статті передбачено, що після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов'язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами. Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом.

Відповідно до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 1105-XIV від 23.09.1999 (у редакції від 03.11.2015), керуючись статтями 104-107 Цивільного кодексу України, статтями 15 та 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України наказом № 460 від 25.05.2017 припинила юридичну особу - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Маловисківському районі Кіровоградської області (26200, Кіровоградська область, м. Мала Виска, вул. Шевченка, 1, ідентифікаційний код 25812839) (далі - Відділення) шляхом реорганізації - приєднання Відділення до Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (25006, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Михайлівська, будинок 64, ідентифікаційний код 41316824).

Згідно положень частини 7 статті 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

В матеріалах справи міститься ОСОБА_1 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань № НОМЕР_1 від 01.11.2017, згідно якого Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (ідентифікаційний код 41316824) є правонаступником в тому числі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Маловисківському районі Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 25812839).

Враховуючи викладене, заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області №09-04-1519 від 30.11.2017 про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 15/349 є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 86, 121-4 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області №09-04-1519 від 30.11.2017 про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 15/349 задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження у зведеному виконавчому провадженні № 50386001 про стягнення з ДП "Маловисківський спиртовий завод" на користь фізичних, юридичних осіб та держави коштів, у межах якого перебуває наказ, виданий господарським судом Кіровоградської області 19.12.2005 по справі № 15/349 про стягнення з Державного підприємства "Маловисківський спиртовий завод" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Маловисківському районі Кіровоградської області заборгованості в сумі 12 289,05 грн, стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Маловисківському районі Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 25812839, 26200, Кіровоградська область, м. Мала Виска, вул. Шевченка, 1) його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 41316824, 25006, м. Кропивницький, вул. Михайлівська, 64).

3. Примірники ухвали направити Знам'янській місцевій прокуратурі за адресою: 27400, Кіровоградська область, м. Знам'янка, вул. братів Лисенків, 5; відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Маловисківському районі за адресою: 26200, Кіровоградська область, м. Мала Виска, вул. Шевченка, 1; Державному підприємству "Маловисківський спиртовий завод" за адресою: 26200, Кіровоградська область, м. Мала Виска, вул. Промислова, 1; Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Михайлівська, 64.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в установленому законом порядку.

Суддя В.Г. Кабакова

Дата ухвалення рішення11.12.2017
Оприлюднено15.12.2017
Номер документу70892762
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 12 289,05 грн

Судовий реєстр по справі —15/349

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 22.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 10.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні