Ухвала
від 08.12.2017 по справі 210/3414/16-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3414/16-к

Провадження № 1-кс/210/2068/17

"08" грудня 2017 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання та додані до клопотання матеріали, надані прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристом 1-го класу ОСОБА_2 , винесене в кримінальному провадженні №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України, про отримання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

07 грудня 2017 року прокурор Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юрист 1-го класу ОСОБА_2 звернувся до Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області із клопотанням про отримання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор зазначив, що Криворізькою місцевою прокуратурою №1 Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України.

Під час досудового розслідування додатково встановлено, що протягом 2016 року службові особи КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зловживаючи своїм службовим становищем, маючи можливість проводити постмортальні послуги згідно встановлених тарифів на послуги, які виконуються на госпрозрахунковій основі та по договорам в КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та отримувати за це грошові кошти, які мали надходити на рахунок Комунального закладу, шляхом укладання фіктивних договорів організували незаконне надходження вказаних коштів на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Встановлено, що згідно до витребуваних документів податкової звітності на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за цивільно-правовими договорами у 2016 році працювало 52 особи, а протягом 1 кварталу 2017 року 47 осіб.

З отриманих копій вказаних цивільно-правових договорів встановлено, що переважна більшість осіб, з яким уклало договори ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є фактичними співробітниками КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Таким чином, між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 ) та рядом діючих співробітників КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договори цивільно-правового характеру щодо надання ритуальних та інших послуг, надання яких, в свою чергу, безпосередньо входить до посадових обов`язків співробітників зазначеного комунального закладу.

Також встановлено, що грошові кошти, які надійшли на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в подальшому без законних на те підстав розподілялися серед осіб, оформлених згідно договорів цивільно-правового характеру, шляхом перерахування на банківські рахунки.

Для повного та неупередженого дослідження всіх обставин і встановлення об`єктивної істини, з метою збору доказової бази, а також встановлення осіб, які отримували та знімали грошові кошти, тобто фізичних осіб, які причетні до скоєння кримінального правопорушення, виникла необхідність в тимчасовому доступі до речей та документів, які знаходяться у віданні ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_2 ) з можливістю ознайомитись та отримати інформацію у паперовому та оптичному вигляді, а саме щодо відомостей з державного реєстру застрахованих осіб за період 2016 рік та 10 місяців 2017 року по наступних застрахованих особах:

- ОСОБА_3 (ІНН НОМЕР_3 );

- ОСОБА_4 (ІНН НОМЕР_4 );

- ОСОБА_5 (ІНН НОМЕР_5 );

- ОСОБА_6 (ІНН НОМЕР_6 );

- ОСОБА_7 (ІНН НОМЕР_7 );

- ОСОБА_8 (ІНН НОМЕР_8 );

- ОСОБА_9 (ІНН НОМЕР_9 );

- ОСОБА_10 (ІНН НОМЕР_10 );

- ОСОБА_11 (ІНН НОМЕР_11 );

- ОСОБА_12 (ІНН НОМЕР_12 );

- ОСОБА_13 (ІНН НОМЕР_13 );

- ОСОБА_14 (ІНН НОМЕР_14 );

- ОСОБА_15 (ІНН НОМЕР_15 );

- ОСОБА_16 (ІНН НОМЕР_16 );

- ОСОБА_17 (ІНН НОМЕР_17 );

- ОСОБА_18 (ІНН НОМЕР_18 );

- ОСОБА_19 (ІНН НОМЕР_19 );

- ОСОБА_20 (ІНН НОМЕР_20 );

- ОСОБА_21 (ІНН НОМЕР_21 );

- ОСОБА_22 (ІНН НОМЕР_22 );

- ОСОБА_23 (ІНН НОМЕР_23 );

- ОСОБА_24 (ІНН НОМЕР_24 );

- ОСОБА_25 (ІНН НОМЕР_25 );

- ОСОБА_26 (ІНН НОМЕР_26 );

- ОСОБА_27 (ІНН НОМЕР_27 );

- ОСОБА_28 (ІНН НОМЕР_28 );

- ОСОБА_29 (ІНН НОМЕР_29 );

- ОСОБА_30 (ІНН НОМЕР_30 );

- ОСОБА_31 (ІНН НОМЕР_31 );

- ОСОБА_32 (ІНН НОМЕР_32 );

- ОСОБА_33 (ІНН НОМЕР_33 );

- ОСОБА_34 (ІНН НОМЕР_34 );

- ОСОБА_35 (ІНН НОМЕР_35 );

- ОСОБА_36 (ІНН НОМЕР_36 );

- ОСОБА_37 (ІНН НОМЕР_37 );

- ОСОБА_38 (ІНН НОМЕР_38 );

- ОСОБА_39 (ІНН НОМЕР_39 );

- ОСОБА_40 (ІНН НОМЕР_40 );

- ОСОБА_41 (ІНН НОМЕР_41 );

- ОСОБА_42 (ІНН НОМЕР_42 );

- ОСОБА_43 (ІНН НОМЕР_43 );

- ОСОБА_44 (ІНН НОМЕР_44 );

- ОСОБА_45 (ІНН НОМЕР_45 );

- ОСОБА_46 (ІНН НОМЕР_46 );

- ОСОБА_47 (ІНН НОМЕР_47 );

- ОСОБА_48 (ІНН НОМЕР_48 );

- ОСОБА_49 (ІНН НОМЕР_49 );

- ОСОБА_50 (ІНН НОМЕР_50 );

- ОСОБА_51 (ІНН НОМЕР_51 );

- ОСОБА_52 (ІНН НОМЕР_52 );

- ОСОБА_53 (ІНН НОМЕР_53 ).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначена інформація з Державного реєстру застрахованих осіб має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних відомостей, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_2 ), з метою встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення та виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого досудового розслідування.

На підставі викладеного прокурор просить клопотання задовольнити.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ст.107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних заходів не здійснювалась.

Клопотання розглядається в порядку ст.163 ч.2 КПК України.

Положення ст.91 КПК України зобов`язує орган досудового розслідування у кримінальному провадженні встановити час, місце, спосіб та інші обставини вчинення злочину, а також вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

У відповідності до ст.84 ч.1 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, слідчий суддя приходить до висновку, що заявлене клопотання є таким, що підлягає задоволенню з урахуванням наступного.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження (ст.131 КПК України).

Відповідно до положень ст.159 ч.1 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі документи, можливості ознайомлення з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст.159 ч.2 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документі здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Положеннями ст.160 ч.2 КПК України передбачено, що у клопотанні зазначаються: 1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; 2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; 4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; 6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Відповідно до ст.163 ч.2 КПК України, якщо сторона кримінально провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно ст.163 ч.5 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи.

Згідно зі ст.163 ч.6 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно зі ст.163 ч.7 КПК України, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи те, що документи, до яких просить надати тимчасовий доступ прокурор, знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_2 ), відповідно до ст.162 ч.1 КПК України, становлять охоронювану законом таємницю, вважаю, що прокурор, згідно ст.163 ч.6 КПК України, довів можливість використання як доказів вказаних документів, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Слідчий суддя, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані у клопотанні документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_2 ), та відносяться до охоронюваної законом таємниці, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст.107, 110, 159-164, 165, 166, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юриста 1-го класу ОСОБА_2 , винесене в кримінальному провадженні №42016041710000016 від 06 квітня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України, про отримання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, - задовольнити.

Надати прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристу 1-го класу ОСОБА_2 , та/або за його дорученням слідчому СВ Металургійного відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області, який здійснює досудове розслідування, слідчим які перебувають у групі, або працівникам оперативного підрозділу за дорученням прокурора, тимчасовий доступ до відомостей та документів, які перебувають у віданні ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_2 ), що містять охоронювану законом таємницю щодо відомостей з державного реєстру застрахованих осіб за період 2016 рік та 10 місяців 201 7 року по наступних застрахованих особах:

- ОСОБА_3 (ІНН НОМЕР_3 );

- ОСОБА_4 (ІНН НОМЕР_4 );

- ОСОБА_5 (ІНН НОМЕР_5 );

- ОСОБА_6 (ІНН НОМЕР_6 );

- ОСОБА_7 (ІНН НОМЕР_7 );

- ОСОБА_8 (ІНН НОМЕР_8 );

- ОСОБА_9 (ІНН НОМЕР_9 );

- ОСОБА_10 (ІНН НОМЕР_10 );

- ОСОБА_11 (ІНН НОМЕР_11 );

- ОСОБА_12 (ІНН НОМЕР_12 );

- ОСОБА_13 (ІНН НОМЕР_13 );

- ОСОБА_14 (ІНН НОМЕР_14 );

- ОСОБА_15 (ІНН НОМЕР_15 );

- ОСОБА_16 (ІНН НОМЕР_16 );

- ОСОБА_17 (ІНН НОМЕР_17 );

- ОСОБА_18 (ІНН НОМЕР_18 );

- ОСОБА_19 (ІНН НОМЕР_19 );

- ОСОБА_20 (ІНН НОМЕР_20 );

- ОСОБА_21 (ІНН НОМЕР_21 );

- ОСОБА_22 (ІНН НОМЕР_22 );

- ОСОБА_23 (ІНН НОМЕР_23 );

- ОСОБА_24 (ІНН НОМЕР_24 );

- ОСОБА_25 (ІНН НОМЕР_25 );

- ОСОБА_26 (ІНН НОМЕР_26 );

- ОСОБА_27 (ІНН НОМЕР_27 );

- ОСОБА_28 (ІНН НОМЕР_28 );

- ОСОБА_29 (ІНН НОМЕР_29 );

- ОСОБА_30 (ІНН НОМЕР_30 );

- ОСОБА_31 (ІНН НОМЕР_31 );

- ОСОБА_32 (ІНН НОМЕР_32 );

- ОСОБА_33 (ІНН НОМЕР_33 );

- ОСОБА_34 (ІНН НОМЕР_34 );

- ОСОБА_35 (ІНН НОМЕР_35 );

- ОСОБА_36 (ІНН НОМЕР_36 );

- ОСОБА_37 (ІНН НОМЕР_37 );

- ОСОБА_38 (ІНН НОМЕР_38 );

- ОСОБА_39 (ІНН НОМЕР_39 );

- ОСОБА_40 (ІНН НОМЕР_40 );

- ОСОБА_41 (ІНН НОМЕР_41 );

- ОСОБА_42 (ІНН НОМЕР_42 );

- ОСОБА_43 (ІНН НОМЕР_43 );

- ОСОБА_44 (ІНН НОМЕР_44 );

- ОСОБА_45 (ІНН НОМЕР_45 );

- ОСОБА_46 (ІНН НОМЕР_46 );

- ОСОБА_47 (ІНН НОМЕР_47 );

- ОСОБА_48 (ІНН НОМЕР_48 );

- ОСОБА_49 (ІНН НОМЕР_49 );

- ОСОБА_50 (ІНН НОМЕР_50 );

- ОСОБА_51 (ІНН НОМЕР_51 );

- ОСОБА_52 (ІНН НОМЕР_52 );

- ОСОБА_53 (ІНН НОМЕР_53 ).

Надати розпорядження відповідним посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_2 ), забезпечити тимчасовий доступ до вказаних документів прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристу 1-го класу ОСОБА_2 , та/або за його дорученням слідчому СВ Металургійного відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області, який здійснює досудове розслідування, слідчим які перебувають у групі, або працівникам оперативного підрозділу за дорученням прокурора.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії даної ухвали один місяць, тобто до 06 січня 2018 року включно.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності, яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, які не визначені п.10 ч.1 ст.309 КПК України, винесена під час досудового розслідування окремому оскарження не підлягає, однак заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70913388
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —210/3414/16-к

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 27.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 28.11.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 27.10.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні