Ухвала
від 11.12.2017 по справі 826/13407/17
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

11 грудня 2017 року м. Київ № 826/13407/17

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Кармазіна О.А. розглянув у порядку скороченого провадження питання щодо передачі за підсудністю справи

за позовомНаціональної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг доТовариства з обмеженою відповідальністю "ММК-Україна" про стягнення штрафу,- В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулась Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ММК-Україна" про стягнення штрафу у розмірі 3 400,00 грн.

Ухвалою судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 13.11.2017 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі та встановлено відповідачу строк для надання заперечень до 01.12.2017 року включно.

Під час розгляду справи з'ясовано, що згідно актуальних відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за кодом ЄДРПОУ 38218479, зазначеним позивачем як код відповідача, значиться Товариство з обмеженою відповідальністю "АМЕРІКАН ФІНАНШІАЛ ГРУП-УКРАЇНА", яке зареєстровано за адресом: 58000, Чернівецька обл., м. Чернівці , вул. Головна, буд. 29. При цьому з переліку вчинених реєстраційних дій вбачається проведення 13.06.2017 року зміни повного та скороченого найменування юридичної особи та її місцезнаходження.

Тобто, наявні у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості свідчать про те, що зазначений позивачем у даній справі відповідач - ТОВ "ММК-Україна" змінив своє найменування на ТОВ "АМЕРІКАН ФІНАНШІАЛ ГРУП-Україна", яке на момент розгляду справи зареєстровано у м. Чернівці.

Враховуючи наведене, суд зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі по тексту - КАС України) адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до частини 1 статті 7 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Як передбачено частиною 1 статті 10 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

Згідно пункту 10 частини 2 статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи .

Частиною 3 статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" передбачено, що реєстраційна справа в паперовій формі зберігається у суб'єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи.

Як зазначено вище, відповідно до відомостей з ЄДР станом на час постановлення даної ухвали місцезнаходженням відповідача по справі є адреса: 58000, Чернівецька обл., м. Чернівці, вул. Головна, буд. 29. Місцезнаходженням реєстраційної справи є Чернівецька міська рада.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 22 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі з'ясувалося, що справа територіально підсудна іншому суду.

Частиною 4 статті 22 КАС України встановлено, що питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, передбаченого пунктом 5 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або в судовому засіданні на розсуд суду.

Відтак, оскільки згідно з офіційними відомостями з ЄДР зареєстрованим місцезнаходженням відповідача є місто Чернівці, справа територіально підсудна Чернівецькому окружному адміністративному суду, у зв'язку з чим справа підлягає передачі на розгляд до цього суду.

Керуючись вимогами статей 22, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Адміністративну справу №826/13407/17 за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю "ММК-Україна" про стягнення штрафу у розмірі 3 400,00 грн. передати на розгляд Чернівецькому окружному адміністративного суду (58001, м. Чернівці,

вул. Садова, 1-І).

2. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України. Ухвала набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.А. Кармазін

Дата ухвалення рішення11.12.2017
Оприлюднено14.12.2017
Номер документу70949814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/13407/17

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 27.02.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Ухвала від 13.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні