Ухвала
від 13.12.2017 по справі 823/811/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Суддя доповідач: Епель О.В.

У Х В А Л А

13 грудня 2017 року Справа № 823/811/17

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Епель О.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги Державного реєстратора виконавчого комітету Руськополянської сільської ради Черкаського району Черкаської області Сафроненка Володимира Адольфовича на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 25 вересня 2017 року у справі за адміністративним позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Дубіївка до державного реєстратора виконавчого комітету Руськополянської сільської ради Черкаського району Черкаської області Сафроненка Володимира Адольфовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: громадська організація Об'єднання співвласників майнових часток (паїв) реструктуризованого сільськогосподарського підприємства Дубіївка про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень,

В С Т А Н О В И В :

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Дубіївка звернулося до суду з адміністративним позовом до державного реєстратора виконавчого комітету Руськополянської сільської ради Черкаського району Черкаської області Сафроненка Володимира Адольфовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: громадська організація Об'єднання співвласників майнових часток (паїв) реструктуризованого сільськогосподарського підприємства Дубіївка про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 25 вересня 2017 року адміністративний позов задоволено.

Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 жовтня 2017 року апелянту було відмовлено у задоволенні його клопотання про звільнення від сплати судового збору, апеляційну скаргу залишено без руху через несплату судового збору і надано апелянту строк для усунення її недоліків тривалістю п'ятнадцять днів з дня отримання копії даної ухвали, протягом якого він мав право звернутися до Київського апеляційного адміністративного суду із заявою про усунення недоліків та приведення апеляційної скарги у відповідність до вимог ст.187 КАС України.

Копію вказаної ухвали апелянтом було отримано 27.10.2017 р. /Т.2 а.с.231/, тобто останнім днем для усунення недоліків апеляційної скарги слід вважати 13.11.2017 р. (з урахуванням того, що останній день 11.11.2017 р. припадає на вихідний).

Станом на 13.12.2017 р. зазначені в ухвалі Київського апеляційного адміністративного суду від 23 жовтня 2017 року недоліки апеляційної скарги не усунуті, а саме: доказів сплати судового збору та/або доказів, підтверджуючих наявність у позивача права на звільнення від його сплати, відповідно до вимог адміністративного процесуального законодавства та/або Закону України Про судовий збір суду надано не було.

Згідно з ч. 3 ст. 189 КАС України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог ст.187 цього Кодексу, застосовуються правила ст.108 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки заяви, яку залишено без руху.

При цьому, Європейським судом з прав людини в рішенні від 18.10.2005 р. у справі МШ Голуб проти України зазначено, що право на звернення до суду, одним з аспектів якого є право доступу до суду, не є абсолютним; воно може бути обмеженим, особливо щодо умов прийнятності скарги, оскільки за своєю природою це право вимагає регулювання з боку держави, яка щодо цього користується певними межами самостійного оцінювання.

Отже, враховуючи те, що апеляційне провадження у справі не відкривалось, недоліки апеляційної скарги, зазначені в ухвалі про залишення апеляційної скарги без руху, апелянтом усунуті не були, то апеляційна скарга підлягає поверненню особі, яка її подала.

Керуючись ст. ст. 108, 187, 189, 205, 212, 254 КАС України, суд,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Державного реєстратора виконавчого комітету Руськополянської сільської ради Черкаського району Черкаської області Сафроненка Володимира Адольфовича на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 25 вересня 2017 року у справі за адміністративним позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Дубіївка до державного реєстратора виконавчого комітету Руськополянської сільської ради Черкаського району Черкаської області Сафроненка Володимира Адольфовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: громадська організація Об'єднання співвласників майнових часток (паїв) реструктуризованого сільськогосподарського підприємства Дубіївка про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень - повернути особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів після набрання законної сили шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до адміністративного суду касаційної інстанції.

Суддя: О.В. Епель

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.12.2017
Оприлюднено15.12.2017
Номер документу70956288
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/811/17

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Гриців Михайло Іванович

Постанова від 10.04.2019

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Саприкіна Ірина Валентинівна

Ухвала від 08.11.2018

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Саприкіна Ірина Валентинівна

Ухвала від 23.10.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 22.10.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 05.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мороз Л.Л.

Постанова від 11.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Постанова від 11.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні