Ухвала
від 12.12.2017 по справі 822/3157/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/3157/17

У Х В А Л А

12 грудня 2017 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі :головуючого-судді суддівОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3 при секретарі за участі: ОСОБА_4 представника позивача представника третьої особи

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом ОСОБА_5 з обмеженою відповідальністю "Полонський щебеневий кар'єр" до Державної служби геології та надр України , Державної комісії України по запасах корисних копалин третя особа на стороні відповідача ОСОБА_5 з обмеженою відповідальності "Полонський гранітний кар'єр" про визнання незаконними дій та скасування рішень, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_5 з обмеженою відповідальністю "Полонський щебневий кар'єр" звернулося до Хмельницького окружного адміністративного суду з позовними вимогами до Державної служби геології та надр України, Державної комісії України по запасах корисних копалин про визнання незаконними дій та скасування рішень.

У судовому засіданні представником третьої сторони - товариства з обмеженою відповідальністю "Полонський гранітний кар'єр" заявлено клопотання про зупинення розгляду справи до набрання чинності судовим рішенням по справі №826/13663/17, яку розглядає Окружний адміністративний суд міста Києва. Клопотання обгрунтовано тим, що у разі задоволення позову Окружним адміністративним судом міста Києва буде скасовано наказ Держгеонадр про продовження ОСОБА_5 з обмеженою відповідальністю "Полонський щебневий кар'єр" дії спеціального дозволу, що є безумовною підставою для відмови в задоволенні позову по справі Хмельницького окружного адміністративного суду, оскільки буде встановлено факт безпідставного звернення ТОВ "Полонський щебневий кар'єр" до суду, так як його права та охоронювані законом інтереси не порушено.

Представник позивача у судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечив.

Представники відповідачів у судове засідання не з'явилися, надали клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Заслухавши пояснення представників позивача та третьої особи, враховуючи наявні у справі докази, суд дійшов таких висновків.

Судом встановлено, що на розгляді Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває справа №826/13663/17 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Полонський гранітний кар'єр" до Державної служби геології та надр України, третя особа - товариство з обмеженою відповідальністю "Полонський щебневий кар'єр" про скасування наказу.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Суд зупиняє провадження у справі в тому випадку, коли існує обґрунтована необхідність підтвердження фактів, що мають преюдиційне значення для вирішення справи.

Тобто, зупинення провадження у справі до вирішення іншої справи запобігає прийняттю суперечливих рішень у різних, але пов'язаних між собою справах.

Виходячи із зазначеного та враховуючи з'ясовані обставини справи, колегія суддів приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання представника третьої особи щодо зупинення провадження у справі, оскільки відсутні підстави вважати, що розгляд даної справи не можливий до розгляду Окружним адміністративним судом міста Києва справи №826/13663/17.

Керуючись 156, 160, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання ОСОБА_5 з обмеженою відповідальності "Полонський гранітний кар'єр" про зупинення розгляду справи - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її отримання.

Повний текст ухвали виготовлено 14 грудня 2017 року.

Головуючий суддя судді /підпис/ ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3 "Згідно з оригіналом" Суддя

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.12.2017
Оприлюднено15.12.2017
Номер документу70997120
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/3157/17

Ухвала від 22.03.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Ухвала від 13.03.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Рішення від 29.01.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Ухвала від 12.12.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Ухвала від 16.11.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні