Ухвала
від 13.12.2017 по справі 5/107-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

13 грудня 2017 року Справа № 5/107-Б-10

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М.Б., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: компанії "FORTIUS LIMITED", м. Лондон, Великобританія

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", м.Херсон

про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредиторів: компанія "FORTIUS LIMITED" - ОСОБА_1 (НОМЕР_1, виданий Дніпровським РВ у м.Херсоні УДМС України в Херсонській області 26.07.2013р.), директор,

Херсонський МЦЗ - ОСОБА_2 (НОМЕР_2, виданий Суворовським РВ УМВС України в Херсонській області 15.03.1996р.), провідний юрисконсульт, довіреність № 06-20/881 від 21.03.2017р.,

ліквідатор: арбітражний керуючий ОСОБА_3

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, мотивуючи свої вимоги неспроможністю останнього погасити на протязі більше трьох місяців заборгованість, безспірний розмір якої становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою господарського суду від 04.11.2010р. ініціюючого кредитора зобов'язано подати до офіційного друкованого органу оголошення про порушення господарським судом справи про банкрутство, введено процедуру розпорядження майном боржника і призначено розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_4, якого зобов'язано подати до суду реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду від 01.03.2011 року боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4, якого зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру та подати до суду звіт і ліквідаційний баланс.

Ухвалою господарського суду від 06.06.2016р. припинено повноваження арбітражного керуючого ОСОБА_4 по виконанню обов'язків ліквідатора банкрута та призначено ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", м. Херсон арбітражного керуючого ОСОБА_3, свідоцтво № 867 від 24.04.2013р.

Ухвалою суду від 03.10.2017р. призначено судове засідання на 07.11.2017р., зобов'язано ліквідатора до дня судового засідання надати звіт про хід ліквідаційної процедури, відомості про майновий стан боржника та стан погашення кредиторських вимог.

Ухвалою суду від 07.11.2017р. за клопотанням ліквідатора розгляд справи відкладено на 30.11.2017р.

30.11.2017р. арбітражним керуючим ОСОБА_5 подано до суду заяву на участь у справі.

В судовому засіданні 30.11.2017р. ліквідатором арбітражним керуючим ОСОБА_3 подано звіт про проведену в ході ліквідаційної процедури роботу та клопотання про припинення його повноважень по виконанню обов'язків ліквідатора банкрута.

Ухвалою суду від 30.11.2017р. звіт ліквідатора ТОВ "ТПК Зерновик" про проведену в ході ліквідаційної процедури роботу прийнято до відома, клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_3 про припинення повноважень ліквідатора банкрута прийнято до розгляду в судовому засіданні 13.12.2017р.

В судове засідання представники кредиторів та ліквідатор банкрута з'явились.

Арбітражний керуючий ОСОБА_3 підтримав клопотання про дострокове припинення повноважень ліквідатора банкрута та просить його задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши ліквідатора, суд вважає заяву ліквідатора такою, що підлягає задоволенню з наступних правових підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Згідно з ст. 3-1 Закону арбітражний керуючий, окрім іншого, має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Враховуючи заяву ліквідатора, суд вважає за можливе достроково припинити обов'язки останнього щодо виконання повноважень ліквідатора ТОВ "ТПК Зерновик".

30.11.2017р. головою комітету кредиторів подано до суду клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_5

Як слідує з матеріалів справи, а саме протоколу засідання комітету кредиторів від 28.11.2017р., на засіданні комітету кредиторів було розглянуто та погоджено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_5 для призначення ліквідатором банкрута.

Представник голови комітету кредиторів підтримав клопотання комітету кредиторів та просить його задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши представника голови комітету кредиторів, суд зазначає наступне.

Так відповідно до ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо інше не передбачено цим Законом, арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну освіту або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів. Арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які мають конфлікт інтересів, - особи, в яких виникає суперечність між особистими інтересами та повноваженнями арбітражного керуючого, що може вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання повноважень арбітражного керуючого; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів. До призначення арбітражним керуючим особа має подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб. Арбітражний керуючий має право, зокрема, подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

Згідно приписів ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів, зокрема, належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

За наведених обставин, суд задовольняє клопотання комітету кредиторів та ухвалює про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_5, кандидатура якого відповідає вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", погоджена комітетом кредиторів, та який подав відповідну заяву про згоду на таке призначення.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 3-1, 16, 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1. Припинити повноваження арбітражного керуючого ОСОБА_3 по виконанню обов'язків ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", м.Херсон, ідентифікаційний код 32479241.

2. Призначити ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", м.Херсон, ідентифікаційний код 32479241, арбітражного керуючого ОСОБА_5 (Свідоцтво №865 від 24.04.2013р.).

3. Арбітражному керуючому ОСОБА_3 в п'ятиденний строк передати ліквідатору банкрута арбітражному керуючому ОСОБА_5 бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

4. Ліквідатору банкрута арбітражному керуючому ОСОБА_5 забезпечити завершення ліквідаційної процедури банкрута, звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

5. Копію ухвали направити учасникам провадження, державному реєстратору, державному органу з питань банкрутства.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення13.12.2017
Оприлюднено15.12.2017
Номер документу71003410
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/107-б-10

Ухвала від 28.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 28.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 19.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 28.08.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 01.07.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 15.06.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 20.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 07.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 20.04.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні