Постанова
від 01.02.2011 по справі 2-а-4/11
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванківський районний суд Київської області

смт. Іванків, вул. Проскури, 14a, 07201, (04591) 5-16-52

Справа №2-а-4-11-1012

ПОСТАНОВА іменем України

1 лютого 2011р. Іванківський районний суд Київської області у складі:

головуючої суддя: Яковенко B.C.

при секретарі Євтушенко В.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Іванків цивільну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 і ОСОБА_2 до Управління праці і соціального захисту населення Іванківської РДА про визнання дій неправомірними та перерахунок і стягнення грошової допомоги в зв'язку з обмеженим споживанням продуктів харчування місцевого виробництва та підсобного господарства

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулись до суду з позовом до Управління праці і соціального захисту населення про визнання дій неправомірними та перерахунок і стягнення грошової допомоги в зв'язку з обмеженим споживанням продуктів харчування місцевого виробництва. Позивачі посилається на те. відповідно до ст. 37 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильське , катастрофи відповідач повинен щомісяця виплачувати їм, грошову допомогу в зв'язку з обмеженим споживанням продуктів місцевого виробництва, як проживаючим у зоні добровільного гарантованої Відселення, в розмірі 40% мінімальної заробітної плати, проте відповідач виплачує цю грошову допомогу в розмірі 2грн. 10коп. на місяць, на особу. Позивачі просять визнати дії відповідача неправомірними та зобов'язати його перерахувати та виплатити недоплачену грошову допомогу в зв'язку з обмеженим споживанням продуктів харчування місцевого виробництва відповідно до ст. 37 Закону України Діро статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , з квітня 2010р. з подальшою виплатою грошової допомоги у зв'язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати.

В судове засідання позивачі не з"явились, в своїй заяві просять слухати справу у їх відсутності.

Представник відповідача, управління праці і соціально захист ' населення в судове засідання не з'явився, відповідач звернувся до суду з заявою в якій просить слухати справу у відсутності його представника, позов не визнає.

Вивчивши матеріали справи суд вважає, що позов підлягає задоволенню частково.

Згідно з ч.2 ст.19 Конституції України орган державної влади й органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі і в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

В судовому засідання встановлено^ що позивачі постійно проживають на території, яка віднесена до зони добровільного гарантованого відселення і, відповідно до ст.37 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , грошова допомога у зв'язку з обмеженим споживанням продуктів харчування місцевого виробництва повинна виплачуватись в розмірі 40% мінімальної заробітної платина одну особу, щомісяця. Проте, відповідно до довідки №01-16-150 та №01-16-151 від 15.09.2010р. виданої УПСЗН Іванківської РДА грошова допомога на продукти харчування виплачується в розмірі 2ґрн. 10коп. на місяць. Таким чином розмір щомісячно грошової допомоги у зв'язку з обмеженим споживанням продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства виплачується позивачам не у відповідності з нормами визначеними Законом України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і в цій частині позов підлягає задоволенню. Перерахунку допомога підлягає з 20.04.2010р., оскільки до суду з даним позовом позивачки звернулись 20.10,20Юр., а строк звернення до суду, відповідно до ст.99 КАСУ, становить 6 місяців.

Не підлягають задоволенню вимоги про перерахунок виплат в послідуючому,- оскільки стосуються обставин, що не настали і не можуть бути предметом розгляду в суді.

Керуючись ст. 19,22,46 Конституції України, ст.21,37 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ст.99,100,122, 158-164 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити частково.

Визнати дії Управління праці і соціального захисту населення Іванківської РДА Київської області що до відмови виплатити ОСОБА_1 і ОСОБА_2 грошової щомісячно допомоги у зв'язку з обмеженим споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства в розмірі який не відповідає ст.37 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи неправомірними.

Зобов'язати Управління праці і соціального захисту населення Іванківської районної державної адміністрації Київської, області перерахувати та виплатити ОСОБА_1 і ОСОБА_2 грошову допомогу у зв'язку з обмеженим споживанням продуктів харчування місцевого виробництва та підсобного господарства відповідно до ст.37 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи з 20.10.2010р..

В решті позову ВІДМОВИТИ.

Постанова набирає чинності на протязі 10 днів, якщо у вказаний термін на неї не буде подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Київської області через Іванківський райсуд.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.02.2011
Оприлюднено20.12.2017
Номер документу71047350
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4/11

Постанова від 30.12.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Постанова від 21.01.2011

Адміністративне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 18.06.2011

Адміністративне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Ухвала від 18.06.2011

Адміністративне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Постанова від 01.02.2011

Адміністративне

Лисичанський міський суд Луганської області

Чернобривко Л. Б.

Постанова від 05.01.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 15.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 12.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 19.01.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Постанова від 01.02.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні