Ухвала
від 18.12.2017 по справі 2а-33845/08/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

18 грудня 2017 р. Справа №2а-33845/08/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кірієнка В.О.,

за участю:

представника позивача не з'явився;

представника відповідача не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Макіївського міського відділення у Гірницькому районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-33845/08/0570 за адміністративним позовом Прокурора Гірницького району м.Макіївки в інтересах Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу "Шахта "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" про стягнення фінансової заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

08.12.2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Макіївського міського відділення у Гірницькому районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-33845/08/0570 за адміністративним позовом Прокурора Гірницького району м.Макіївки в інтересах Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу "Шахта "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" про стягнення фінансової заборгованості.

Посилаючись на ч. 3 ст. 8 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року № 1105-XIV та ст. 264 КАС України (в редакції, чинній на момент подання даної заяви до суду) заявник просив задовольнити дане клопотання та замінити стягувача у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а-33845/08/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Україні в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області.

Представники сторін до судового засідання не з'явились, про день та час справи були повідомлені належним чином, клопотань про відкладення розгляду заяви через канцелярію суду не надали. Також представником відповідача не було надано до суду письмових заперечень по суті питання, що розглядається.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15.01.2009 року позов прокурора Гірницького району м.Макіївки в інтересах Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу "Шахта "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" про стягнення фінансової заборгованості задоволено повністю.

Ухвалою суду від 23.08.2017 року відновлено втрачене провадження в частині в адміністративній справі №2а-33845/08/0570 за позовом прокурора Гірницького району м.Макіївки в інтересах Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу "Шахта "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" про стягнення фінансової заборгованості, який був повністю задоволений постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15.01.2009 року наступного змісту: стягнути з Державного підприємства "Макіїввугілля" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Гірницькому районі м. Макіївки заборгованість зі страхових внесків у розмірі 599020 (п'ятсот дев'яносто дев'ять тисяч двадцять) грн. 19 коп.

Наказом від 26.05.2017 року № 565, у відповідності до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 1105-XIV від 23.09.1999 р., припинено юридичну особу - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області шляхом реорганізації - приєднання Відділення до Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Згідно Положення про Макіївське міське відділення у Гірницькому районі Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, затвердженого наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 27.07.2017 року № 66-ос, відділення є відокремленим підрозділом Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Аналогічні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури ліквідації юридичної особи - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області її функції задля забезпечення реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб фактично здійснюються Управлінням Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

За приписами п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України "Про виконавче провадження" у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Тобто з аналізу наведеної норми слідує, що стороною у виконавчого провадженні має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З урахуванням викладеного, суд вважає необґрунтованими доводи заявника стосовно заміни неналежної сторони виконавчого провадження -Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення Управляння виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецький області, оскільки Макіївське міське відділення Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є юридичною особою.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Макіївського міського відділення у Гірницькому районі Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а-33845/08/0570 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Прокурора Гірницького району м.Макіївки в інтересах Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу "Шахта "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" про стягнення фінансової заборгованості.

Керуючись ст. 243, 248, 256, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Макіївського міського відділення Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а-33845/08/0570 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Прокурора Гірницького району м.Макіївки в інтересах Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу "Шахта "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" про стягнення фінансової заборгованості, - задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі №2а-33845/08/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

В задоволенні решти заявлених вимог відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кірієнко В.О.

Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено22.12.2017
Номер документу71071855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-33845/08/0570

Ухвала від 03.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 23.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 23.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні