Ухвала
від 19.12.2017 по справі 813/4831/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

19 грудня 2017 року Справа № 813/4831/17 Суддя Львівського окружного адміністративного суду Качур Р.П. одержав позовну заяву Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області до Малого підприємства Горизонт-2 про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області (81500, Львівська область, м. Городок, вул. Львівська, 16; ЄДРПОУ 40379291) звернулося до суду з адміністративним позовом до Малого підприємства Горизонт-2 (81013, Львівська область, Яворівський район, с. Шаварі; ЄДРПОУ 19173252) про стягнення заборгованості з відповідача з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 1 на загальну суму 1759,39 грн.

Підставою позову зазначено, що відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , витрати на виплату та доставку пільгових пенсій особам, призначених за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 461 від 24 червня 2016 року, підлягають повному відшкодуванню. За час роботи на підприємстві відповідача, його працівники набули право на виплату і доставку пільгових пенсій за вказаним Списком. Розрахунки витрат, які у зв'язку з викладеним поніс позивач, надіслані відповідачу та ним одержані. Невиконання відповідачем обов'язку по відшкодуванню вказаних витрат зумовило виникнення заборгованості та звернення позивача з вказаним позовом до суду.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог ст. 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з правилами ст. 19 КАС України (предметна юрисдикція) та ст. 25-27 КАС України (територіальна юрисдикція), справа підсудна ОСОБА_1 окружному адміністративному суду.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у ч. 4 ст. 257 КАС України (ч. 2 ст. 257 КАС України).

Вказана справа може бути розглянута за правилами спрощеного провадження.

У зв'язку з тим, що вказана справа не відноситься до справ, визначених п.п. 1-5 ч. 1 ст. 263 КАС України, врахуванням обсягу та характеру доказів у справі, таку слід розглядати у судовому засіданні, з викликом сторін.

Для підтвердження факту призначення та виплати переліченим у розрахунках особам пільгових пенсій на підставі п. а ст. 13 Прикінцевих положень Закону України Про пенсійне забезпечення та ч. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у позивача слід витребувати докази.

Керуючись ст. ст. 19, 171, 248, 257, 261-263 КАС України, суддя, -

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного провадження у судовому засіданні, з викликом сторін

3. Призначити судове засідання на 26 січня 2018 року року о 09:30 год. в приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2, 5 поверх, зал засідань № 9).

4. Запропонувати відповідачу надати суду відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Вимоги до змісту та форми відзиву на позовну заяву передбачено у ст. 162 КАС України. зокрема, до такого в т.ч. додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами

5. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву чи заперечення, з врахуванням приписів ст. 163-164 КАС України.

6. Заяви по суті справи (відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, заперечення) повинні бути до канцелярії ОСОБА_1 окружного адміністративного суду (79018,м. Львів, вул. Чоловського, 2) у встановлені у цій ухвалі строки.

7. Позивачу надати суду: належні докази на підтвердження призначення і виплати особам, переліченим у розрахунках, пільгових пенсій на підставі п. а ст. 13 Прикінцевих положень Закону України Про пенсійне забезпечення та ч. 2 Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ; картку особового рахунку відповідача.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб - порталі судової влади України за адресою http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/, в розділі Стан розгляду справи.

9. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

10. Ухвала суду набирає законної сили законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена, крім з підстав порушення правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

11. В частині порушення правил підсудності така може бути оскаржена у п'ятнадцятиденний строк з дати її ухвалення безпосередньо до ОСОБА_1 апеляційного адміністративного суду.

12. Ухвала набирає законної сили в порядку та в строк, визначені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Качур Р.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2017
Оприлюднено21.12.2017
Номер документу71079656
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4831/17

Ухвала від 26.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні