Ухвала
від 26.01.2018 по справі 813/4831/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

26 січня 2018 року                                                             Справа № 813/4831/17

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Качур Р.П., за участю секретаря судового засідання Приймака С.І., розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання позивача про залишення позовної заяви без розгляду в адміністративній справі за позовом Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області до Малого підприємства «Горизонт-2» про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

Городоцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області звернулося до суду з адміністративним позовом до Малого підприємства «Горизонт-2» (2) про стягнення заборгованості з відповідача з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 1 на загальну суму 1759,39 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», витрати на виплату та доставку пільгових пенсій особам, призначених за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 461 від 24 червня 2016 року, підлягають повному відшкодуванню. За час роботи на підприємстві відповідача, його працівники набули право на виплату і доставку пільгових пенсій за вказаним Списком. Розрахунки витрат, які у зв'язку з викладеним поніс позивач, надіслані відповідачу та ним одержані. Невиконання відповідачем обов'язку по відшкодуванню вказаних витрат зумовило виникнення заборгованості та звернення позивача з вказаним позовом до суду.

Ухвалою суду від 19.12.2017 року відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду за правилами спрощеного провадження у судовому засіданні, з викликом сторін.

26.01.2018 року за вх. № 386ел. від позивача надійшло клопотання про залишення позовної заяви без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України (а.с. 15).

Сторони в судове засідання не з`явились. Клопотань про відкладення розгляду справи чи іншого змісту не надходило.

Відповідач відповідно до п. 11 ст. 126 КАС України про дату, час і місце судового засідання вважається повідомленим належним чином, оскільки надіслана на його зареєстроване місцезнаходження поштова кореспонденція суду повернулась до суду із відміткою відділення поштового зв`язку „За закінченням терміну зберігання. Адресата не розшукано”.

Суд вирішуючи вказане клопотання керується таким.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Оскільки подання відповідної заяви чи клопотання є диспозитивним правом позивача, суд вважає за доцільне його задовольнити.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 240, ст. 248, пп. 15.5 п. 15 розділу VІІ «Перехідні положення» КАС України, суд -

у х в а л и в:

1.          Клопотання позивача – задовольнити.

2.          Позовну заяву Городоцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області до Малого підприємства «Горизонт-2» про стягнення заборгованості – залишити без розгляду.

3. Судові витрати зі сторін не стягувати.

Ухвала про залишення позовної заяви без розгляду може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення через Львівський окружний адміністративний суд.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

В судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 31.01.2018 року.

          Суддя                                                                                          Качур Р.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено02.02.2018
Номер документу71907343
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4831/17

Ухвала від 26.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні