Ухвала
від 22.12.2017 по справі 291/1443/17
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ружинський районний суд Житомирської області

Справа № 291/1443/17

2/291/669/17

Україна

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

22 грудня 2017 року

Суддя Ружинського районного суду Житомирської області Митюк О.В., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1, ОСОБА_2, представник позивача-Остапчук ОСОБА_3

до Городоцької сільської ради ружинського району Житомирської області

про визнання права власності на спадкове майно,

в с т а н о в и в:

До Ружинського районного суду Житомирської області надійшла позовна заява ОСОБА_1, ОСОБА_2, представник позивача-Остапчук ОСОБА_3 до Городоцької сільської ради ружинського району Житомирської області про визнання права власності на спадкове майно покійного брата ОСОБА_4, який помер 05.06.2017 року.

Розглянувши подану позовну заяву та додані до неї матеріали, суд зазначає, що 15 грудня 2017 року набрав законної сили Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147-VIII від 03.10.2017 року, згідно якого Цивільний процесуальний кодекс України викладено у новій редакції.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 3 ЦПК України (в редакції Закону № 2147-VIII) провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Як видно зі штампу вхідної кореспонденції суду, позовна заява надійшла до суду 18 грудня 2017 року, отже провадження за цим позовом має здійснюватись відповідно до чинного станом на 15 грудня 2017 року Цивільного процесуального кодексу України.

В порушення п.2 ч.3 ст. 175 ЦПК України представником позивача в позовній заяві не зазначено, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), місце проживання позивача (не вказано повної адреси), поштовий індекс, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти сторін;

В порушення п.5 ч.3 ст. 175 ЦПК України представником позивача в позовній заяві не зазначено та не надано доказів, що підтверджують вказані позивачем обставини, а саме відсутня спадкова справа заведена відносно майна померлого 05.07.2017 року ОСОБА_4.

В порушення п.8 ч.3 ст.175 ЦПК України представником позивач в позовній заяві не зазначено, щодо наявності у нього або іншої особи оригіналів вказаних доказів, копії яких додано до заяви.

В порушення п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України представником позивача до позовної заяви не додано попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у звязку із розглядом справи.

В порушення п.10 ч.3 ст.175 ЦПК України представником позивача не додано до позовної заяви підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В порушення ч.5ст.175 ЦПК України представник позивача в позовній заяві не вказав, яким йому законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, та підстави такого звернення.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом пяти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, із зазначенням недоліків позовної заяви, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Спосіб усунення недоліків позовної заяви полягає в поданні позовної заяви у вигляді окремого документу з виправленими недоліками, зазначеними в наявній ухвалі суду.

Суд також вважає за необхідне попередити позивача, що у разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, то позовна заява у відповідності до ч. 3 ст. 185 ЦПК України буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, представник позивача-Остапчук ОСОБА_3 до Городоцької сільської ради ружинського району Житомирської області про визнання права власності на спадкове майно, залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Розяснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: У http://rg.zt.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

С суддя ОСОБА_5

СудРужинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено23.12.2017
Номер документу71178433
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —291/1443/17

Рішення від 31.01.2018

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 04.01.2018

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні