Ухвала
від 21.12.2017 по справі 2а/0570/12176/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

21 грудня 2017 р. Справа №2а/0570/12176/2011

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Зінченка О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Горлівського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а/0570/12176/2011 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю «Катюша» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у розмірі 927,68 грн., -

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2017 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Горлівського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю «Катюша» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у розмірі 927,68 грн.

Заява вмотивована тим, що у відповідності до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 1105-XIV від 23 вересня 1999 року, реорганізовані шляхом злиття Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а тому просить замінити неналежного позивача: Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області .

Представники сторін до судового засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до приписів статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням положень статті 7 КАС України суд вважає за можливе застосувати аналогію закону та розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Дослідивши письмові докази, суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 08 серпня 2011 року позовні вимоги Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування до Товариства з обмеженою відповідальністю «Катюша» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у розмірі 927,68 грн., - задоволені повністю.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Катюша» (ЄДРПОУ 30500323) на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на транзитний рахунок Горлівської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ДОД ВАТ «Райффайзен Банк «Аваль» НОМЕР_1, ЄДРПОУ 26081533, МФО 335076) заборгованість по сплаті страхових внесків у розмірі 927 (дев'ятсот двадцять сім) грн. 68 коп.

26 листопада 2012 року виданий виконавчий лист.

Ухвалою цього ж суду від 21 грудня 2017 року втрачене судове провадження в адміністративній справі № 2а/0570/12176/2011 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю «Катюша» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у розмірі 927,68 грн. відновлено частково в частині процесуальних документів.

Відповідно до ч. 3 ст. 8 Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

З 01 серпня 2017 року утворено та розпочато функціонування управління виконавчої дикції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, код ЄДРПОУ 41325231 зареєстровано в якості юридичної особи 10 травня 2017 р., за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, б. 5, що вбачається з відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch).

Згідно з приписами статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

На підставі викладеного, суд вважає, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Горлівського міського відділення у Центрально-Міському районі Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» , частиною 5 статті 205, статтями 241, 243, 248, 256,295 379, Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Горлівського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі № 2а/0570/12176/2011 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю «Катюша» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у розмірі 927,68 грн.,- задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні, а саме: Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності , належним стягувачем - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код за ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвал суду, які не передбачені статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно приписів статті 297 КАС України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Повний текст ухвали постановлено 21 грудня 2017 року.

Суддя Зінченко О.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.12.2017
Оприлюднено25.12.2017
Номер документу71207622
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/12176/2011

Ухвала від 27.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Постанова від 08.08.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні