Ухвала
від 22.12.2017 по справі 820/5977/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі та призначення справи у підготовчому засіданні

"22" грудня 2017 р.                                                             № 820/5977/17

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шляхова О.М., розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області(код ЄДРПОУ 38631015, 61013, м. Харків, вул. Шевченка, б. 8)

до Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Олекси Десняка Лозівської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ 24675990; 64611, обл. Харківська, Лозівський район, с. Павлівка Друга, вул. Олекси Десняка)

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду

ВСТАНОВИВ:

          Позивач, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Олекси Десняка Лозівської районної ради Харківської області , в якому просить суд до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, експлуатацію будівлі Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Олекси Десняка Лозівської районної ради Харківської області, за адресою: Харківська область, Лозівський район, с. Павлівка Друга, вул. Олекси Десняка, б.7, зупинити повністю, у зв'язку з чим, зобов'язати Павлівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів ім.Олекси Десняка Лозівської районної ради Харківської області негайно припинити використання цієї будівлі з метою проведення будь якої діяльності, не пов'язаної з усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, з покладенням на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області обов'язку щодо забезпечення виконання цього рішення, в частині здійснення державного нагляду (контролю) за усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 11.12.2017 р. відкрито скорочене провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Олекси Десняка Лозівської районної ради Харківської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Через канцелярію суду 20.12.2017 р. від представника Павлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Олекси Десняка Лозівської районної ради Харківської області надійшли заперечення на позовну заяву.

У зв'язку з набранням чинності змін Кодексом адміністративного судочинства України з 15.12.2017 року, нова редакція кодексу не передбачає розгляд справ в скороченому провадженні, а тому, суд вважає за необхідне розглядати справу в порядку загального позовного провадження відповідно ст. 12 КАС України.

Відповідно до ч. 2 ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд: 1) оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з'ясовує наявність підстав для відводів; 2) з'ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; 3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об'єднання справ і роз'єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; 5) роз'яснює учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; 6) з'ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; 7) з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; 8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; 9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову; 10) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 11) направляє судові доручення; 12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; 13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами; 14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; 15) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (засідань) для розгляду справи по суті; 16) встановлює порядок з'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; 17) вирішує питання про колегіальний розгляд справи; 18) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

          Згідно частини 1 статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

          Отже, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі.

          Керуючись ст. ст. 8, 19, 124, 129 Конституції України, ст.ст. 4, 12, 171, 173, 175, 180 Кодексу адміністративного судочинства України в редакції згідно з Законом України №2147-VIII від 03.10.2017 р., суд, -

                                                            У Х В А Л И В:

          1. Здійснювати розгляд та вирішення справи одноособовим складом суду у порядку загального позовного провадження.

          2. Призначити підготовче засідання на 17.01.2018 року об 11:00 приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 3 "Б-6", 3-й поверх, каб. №6.

          3. Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що про неможливість подання доказів слід письмово повідомити суд протягом п'яти днів з дня вручення цієї ухвали.          

          4. Копії даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

          5. Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов'язки, визначені ст.ст. 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

          6. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

          7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, проте, може бути оскаржена у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання безпосередньо до Харківського апеляційного адміністративного суду.

          Суддя                                                             Шляхова О.М.           

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено27.12.2017
Номер документу71208827
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/5977/17

Постанова від 19.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 17.01.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні