Ухвала
від 26.12.2017 по справі 816/2200/17
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

26 грудня 2017 рокум. ПолтаваСправа № 816/2200/17

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Сич С.С., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Будбазис" (АДРЕСА_1, 36021) до Державної архітектурно-будівельної інспекції України (бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133) про скасування наказу, -

В С Т А Н О В И В:

07 грудня 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Будбазис" звернулося до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області про скасування наказу Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 17 травня 2017 року № 21-Л щодо скасування ліценції на провадження господарської діяльності пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури АЕ526182, що видавалася Товариству з обмеженою відповідальністю "Будбазис".

Ухвалою ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 11 грудня 2017 року позовну заяву залишено без руху у зв'язку з її невідповідністю вимогам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України та позивачеві надано строк для усунення недоліків позовної заяви до 22 грудня 2017 року. Зазначено, що недоліки необхідно усунути шляхом надання до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду: позовної заяви із зазначенням ім'я (найменування) відповідача(ів), посади і місця служби посадової чи службової особи, поштової адреси, а також номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти, якщо такі відомі, відповідно до звернених позовних вимог щодо кожного з відповідачів, також копії такої позовної заяви відповідно до кількості відповідачів; копію наказу від 17 травня 2017 року № 21-Л, який позивач просить скасувати, а також його копію відповідно до кількості відповідачів або у разі неможливості самостійно його надати, зазначити причини неможливості подання такого доказу.

21 грудня 2017 року до суду надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви, до якої серед іншого, додано позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Будбазис" до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування наказу Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 17 травня 2017 року № 21-Л щодо скасування ліценції на провадження господарської діяльності, пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури АЕ526182, що видавалася Товариству з обмеженою відповідальністю "Будбазис", копію цієї позовної заяви для відповідача. Також позивачем зазначено причини неможливості самостійного надання копії наказу від 17 травня 2017 року № 21-Л, який позивач просить скасувати.

Отже, у встановлений судом строк позивач усунув недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 11 грудня 2017 року.

Згідно з пунктом 12 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України у редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання ним чинності, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України (у редакції, чинній на момент його пред'явлення до суду), поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати в порядку адміністративного судочинства та підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Позивачем подано до суду клопотання про витребування від Державної архітектурно-будівельної інспекції України наказу від 17 травня 2017 року № 21-Л щодо скасування ліцензії на провадження господарської діяльності, пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури АЕ526182, що видавалася Товариству з обмеженою відповідальністю "Будбазис". В обґрунтування вказаного клопотання позивачем зазначено, що оскаржуваний наказ не надходив на адресу позивача, внаслідок чого спірний наказ не може бути наданий позивачем до суду.

Частиною 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 1 статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частин 1, 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача про витребування доказів та витребувати від відповідача Державної архітектурно-будівельної інспекції України (бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133) засвідчену належним чином копію наказу від 17 травня 2017 року № 21-Л про анулювання ліцензії серії АЕ526182 ТОВ "Будбазис" (ідентифікаційний код 36274484).

Крім того, частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі викладеного, з метою повного і всебічного з'ясування обставин справи, суд вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати від відповідача Державної архітектурно-будівельної інспекції України (бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133): засвідчені належним чином копії документів щодо підстав та порядку проведення планової перевірки додержання суб'єктом господарювання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів ІV і V категорій складності ТОВ "Будбазис", за результатами якої складено акт № П-37 від 14.04.2017; докази направлення позивачу та отримання позивачем листа Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області від 23.05.2017 № 1016-1.19/1141.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 72, 77, 80, 171, пунктом 12 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 816/2200/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будбазис" до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування наказу.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 16:00 24 січня 2018 року, яке відбудеться в приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду, за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Запропонувати відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини 4 статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від відповідача Державної архітектурно-будівельної інспекції України (бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133):

- засвідчену належним чином копію наказу від 17 травня 2017 року № 21-Л про анулювання ліцензії серії АЕ526182 ТОВ "Будбазис" (ідентифікаційний код 36274484);

- засвідчені належним чином копії документів щодо підстав та порядку проведення планової перевірки додержання суб'єктом господарювання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів ІV і V категорій складності ТОВ "Будбазис", за результатами якої складено акт № П-37 від 14.04.2017;

- докази направлення позивачу та отримання позивачем листа Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області від 23.05.2017 № 1016-1.19/1141.

Витребувані документи надати до суду до 19 січня 2018 року.

У разі, якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

Повідомити учасникам справи, що інформація щодо справи розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, адреса веб-сторінки суду: http://adm.pl.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з додатками.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, однак може бути оскаржена в частині дотримання правил підсудності.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено27.12.2017
Номер документу71240647
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/2200/17

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Старостін В.В.

Ухвала від 20.04.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Старостін В.В.

Рішення від 26.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні