Ухвала
від 27.12.2017 по справі 802/2048/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження по справі

м. Вінниця

27 грудня 2017 р. Справа № 802/2048/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Жданкіної Наталії Володимирівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Коляденка Олександра Леонідовича,

представника позивача: ОСОБА_1,

представника відповідача: ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні спільне клопотання представників сторін про зупинення провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Відділу освіти Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області, Голинчинецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Відділу освіти Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області (далі - відповідач 1), Голинчинецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області (відповідач 2) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

26.12.2017 через відділ прийому суду сторонами у справі подано клопотання про зупинення провадження у справі з метою врегулювання спору шляхом надання часу для проведення Голинчинецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області щодо дотримання вимог законності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. Вказане клопотання суд розцінює як клопотання сторін про надання їм часу для примирення, що є підставою для зупинення провадження.

В судовому засіданні представники сторін клопотання про зупинення провадження у справі підтримали та просили його задовольнити.

Заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали справи та подані до суду клопотання про зупинення провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

Підпунктом 10 пункту 1 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у редакції від 15.12.2017 встановлено, що зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням таких особливостей: справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно з ч. 1-3 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Оскільки, ухвалою суду від 08.12.2017 постановлено ухвалу про перехід до розгляду справи за загальними правилами КАС України до внесення змін у Кодекс адміністративного судочинства України згідно з Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» , тому суд вважає за доцільне розглядати дану адміністративну справу в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Отже, суд має зупинити провадження у справі, якщо сторонами подано клопотання про надання їм часу на примирення.

На підставі вищевикладеного, враховуючи обов'язок суду на зупинення провадження у справі, що передбачене п. 4 ч. 1 ст. 236 КАС України, суд приходить до висновку, що провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ч. 1 ст. 236, 248, 256 КАС України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання сторін задовольнити.

Надати сторонам час для примирення до завершення повторної перевірки Голинчинецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області щодо дотримання вимог законності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Відділу освіти Шаргородської районної державної адміністрації Вінницької області, Голинчинецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду зупинити до завершення повторної перевірки Голинчинецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області щодо дотримання вимог законності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Зобов'язати сторони повідомити суд про усунення обставин, що слугували зупиненню провадження у справі.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Жданкіна Наталія Володимирівна

Дата ухвалення рішення27.12.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71345760
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/2048/17-а

Рішення від 26.10.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 22.05.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 23.03.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 13.11.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні