Ухвала
від 04.12.2017 по справі 810/3314/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження в адміністративній справі

04 грудня 2017 року           № 810/3314/17

Київський окружний адміністративний суду у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Хмельницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Рокитнянський комбікормовий завод” про стягнення податкового боргу,

                                                   ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДФС у Хмельницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Рокитнянський комбікормовий завод” про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 225047,16 грн.

          Ухвалами Київського окружного адміністративного суду від 10.11.2017 відкрито провадження в адміністративній справі №810/3314/17, витребувано докази по справі від сторін, закінчено підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

          У судове засідання, призначене на 04.12.2017, сторони не з'явились про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином та своєчасно.

28.11.2017 на адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Обґрунтовуючи вказане клопотання, відповідач зазначив про те, що Головне управління ДФС у Хмельницькій області не може забезпечити явку представника податкового органу у судове засідання, оскільки таке відрядження передбачає витрачання грошових коштів з Державного бюджету України та витрачання певного часу.

Розглянувши вищевказане клопотання позивача, суд дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення, з огляду на таке.

          Згідно з приписами частини 1 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. При цьому, приписами частини 4 вказаної норми встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справ.

Статтею 69 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Водночас, відповідно до приписів статті 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання.

З огляду на зазначене, з метою з'ясування всіх обставин у справі та дотримання принципів адміністративного судочинства, суд дійшов висновку, що клопотання позивача про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд може зупинити провадження у справі за наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи обмежені строки розгляду справи, суд вважає за доцільне зупинити провадження по справі, призначивши при цьому дату наступного судового засідання.

Керуючись статтями 156,160,165 Кодексу адміністративного судочинства України,

                                                            У Х В А Л И В:

           1. Клопотання Головного управління ДФС у Хмельницькій області про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції – задовольнити.

2. Доручити Хмельницькому окружному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 12.01.2018 о 10:00 год., в режимі відеоконференції за участю позивача – Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

3. Головному управлінню ДФС у Хмельницькій області прибути до Хмельницького окружного адміністративного суду для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції 12.01.2018 о 10:00 год. в приміщенні цього суду за адресою: 29009, м.Хмельницький, вул. Козацька 42.

4. Провадження у справі зупинити до 12 січня 2018 року, призначити наступне судове засідання у справі на 12 січня 2018 року о 10:00 год.

5. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, та Хмельницькому окружному адміністративному суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                 Кушнова А.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.12.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71346590
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/3314/17

Ухвала від 12.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 12.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 12.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 04.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 10.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 10.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 03.10.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні