Ухвала
від 22.12.2017 по справі 2а-5053/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

22 грудня 2017 року           №2а-5053/12/1070

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Головенко О.Д. розглянувши у порядку письмового провадження заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні у адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Васильківському районі Київської області до Комунального підприємства "Інститут земельних відносин Київсьокої області" про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі Васильківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 2а-5053/12/1070 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Васильківському районі Київської області до Комунального підприємства "Інститут земельних відносин Київсьокої області" про стягнення заборгованості у розмірі 6 101,68 грн.

13.11.2012 Постановою Київського окружного адміністративного суду даний позов було задоволено та стягнуто з Комунального підприємства "Інститут земельних відносин Київсьокої області" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Васильківському районі Київської області заборгованість у сумі 6 101,68 грн.

14.12.2017 на адресу суду від Управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області в особі Васильківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надійшла заява про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Сторони у судове засідання не з"явилися. Про дату, час і місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Частиною 2 ст. 379 КАС України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За даних обставин, суд вважає за можливе розглянути дану заяву у порядку письмового провадження.

Постановою Київського окружного адміністративного суду 13.11.2012 даний позов було задоволено та стягнуто з Комунального підприємства "Інститут земельних відносин Київсьокої області" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Васильківському районі Київської області заборгованість у сумі 6 101,68 грн.

На виконання зазанченого рішення судом було видано виконавчий лист у справі.

03.10.2016 Васильківським міськрайонним відділом ДВС Головного управління юстиції у Київській області винесена постанова про відкриття виконавчого провадження № 52468409 щодо стягнення з КП "Інститут земельних відносин Київсьокї області" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних видаків на виробництві та професійних захворювань України у Васильківському районі Київської області заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 6 101,68 грн.

Заборгованість на даний час не погашена та триває виконавче провадження.

Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов"язкове державне соціальне страхування" № 1105-ХІV від 23.09.1999 утворено Фонд соціального страхування України внаслідок рерганізації шляхом приєднання Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Як встановлено судом, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Васильківському районі Київської області припинило свою діяльність та правонаступником якого є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Київської області (код ЄДРПОУ 41316012).

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про те, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі Васильківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну стягувача у виконавчому провадженні підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 379 КАС України суд -

у х в а л и в:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі Васильківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Здійснити заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-5053/12/1070 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Васильківському районі Київської області до Комунального підприємства "Інститут земельних відносин Київсьокї області" про стягнення заборгованості, а саме стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Васильківському районі Київської області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Васильківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (код ЄДРПОУ 41437940, ГУ ДКСУ у Київській області, МФО 821018, розрахунковий рахунок № 37177052000176).

Копію ухвали надіслати учасникам справи та заінтересованим особам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя                                                                                 Головенко О.Д.

Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71346921
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-5053/12/1070

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 15.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Постанова від 13.11.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 25.10.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні