Ухвала
від 27.12.2017 по справі 823/1752/17
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

27 грудня 2017 року справа № 823/1752/17

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді – Кульчицького С.О.,

за участі: секретаря судового засідання – Роя О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом

управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до дошкільного навчального закладу «Яблунька» комунальної власності Драбівської районної ради про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернулось Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області (далі – позивач) з адміністративним позовом до дошкільного навчального закладу «Яблунька» комунальної власності Драбівської районної ради (далі – відповідач), в якому просить застосувати заходи реагування шляхом відключення джерела електроживлення, накладення печаток на вхідні двері приміщення дошкільного навчального закладу «Яблунька», заборонити використання приміщень дошкільного навчального закладу «Яблунька» за цільовим призначенням та покласти на позивача обов'язок щодо забезпечення виконання вказаних дій.

Розгляд справи призначено на 08 год. 45 хв. 27.12.2017.

До початку судового засідання від представника позивача надійшло клопотання, з якого вбачається, що позивач, у зв'язку із усуненням відповідачем порушень, що стали підставою для звернення до суду з даним позовом відмовляється від позову, просить повернути судовий збір та розглянути вказане клопотання за відсутності представника позивача.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, однак в матеріалах справи міститься заява представника відповідача про розгляд справи без його участі.

Згідно з ч. 4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось, у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Вирішуючи питання про можливість задоволення вказаного клопотання представника позивача, суд враховує, що відповідно до ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 ст. 47 Кодексу адміністративного судочинства України закріплено право позивача відмовитися від адміністративного позову на будь-якій стадії судового процесу.

З наданих сторонами документів судом встановлено, що після відкриття провадження у справі відповідач усунув порушення Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 №1417, встановлення яких під час проведення позапланової перевірки дошкільного навчального закладу «Яблунька» комунальної власності Драбівської районної ради стало підставою для звернення позивача до суду з даним позовом.

Враховуючи, що відмова позивача від позову не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи чи інтереси, суд вирішив відмову від позову прийняти.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитися від адміністративного позову, а відповідач – визнати адміністративний позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Про прийняття відмови від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена (ч.2 ст. 238 Кодексу адміністративного судочинства України).

Статтею 140 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Оскільки відмова позивача від позову, пов'язана з добровільним усуненням відповідачем порушень Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 №1417, що є предметом цього спору, суд дійшов до висновку про задоволення клопотання позивача про присудження на його користь понесених судових витрат у сумі 1 600 грн 00 коп., підтверджених платіжним дорученням № 127 від 17.11.2017 року, за рахунок відповідача.

Керуючись ст.ст. 9, 47, 140, 189, 194, 229, 238, 241, 246, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області від позову.

Закрити провадження в адміністративній справі за позовом управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до дошкільного навчального закладу «Яблунька» комунальної власності Драбівської районної ради про застосування заходів реагування.

Стягнути з дошкільного навчального закладу «Яблунька» комунальної власності Драбівської районної ради (19815, Черкаська область, Драбівський район, с. Мойсівка, вул. Суворова, 11, ідентифікаційний код 24354004) на користь управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області (18029, Черкаська область, м. Черкаси, вул. Ярославська, 1, ідентифікаційний код 38646021) судовий збір за подання цього позову в сумі 1 600 (одна тисяча шістсот) грн 00 коп.

Роз'яснити сторонам, що повторне звернення про заявлений предмет, з тих же підстав між тими самими сторонами не допускається.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до суду апеляційної інстанції через Черкаський окружний адміністративний суд. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.О.Кульчицький

Ухвалу складено у повному обсязі 29.12.2017.

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71347708
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/1752/17

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

Ухвала від 08.11.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні