Ухвала
від 29.12.2017 по справі 2а/1770/84/2012
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 грудня 2017 року м. Рівне №2а/1770/84/2012

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискіна С.А. за участю секретаря судового засідання Ковальчук Г.М та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

заявника: представник не прибув,

відповідача (боржника): представник не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі за позовом

Управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі

до Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Мир"

про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

18.12.2017 до Рівненського окружного адміністративного суду надійшла заява Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у виконавчому провадженні щодо виконання виконавчого листа від 05.03.2012 у справі №2а/1770/84/2012, виданого Рівненським окружним адміністративним судом за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі до Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Мир" про стягнення заборгованості.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що Управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі припинило діяльність шляхом злиття та утворення Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління. Просить замінити стягувача Управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі його правонаступником Костопільським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області.

Представник заявника та представник відповідача (боржника) в судове засідання не прибули, причини не прибуття суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлені належним чином.

Зважаючи на неявку в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, відповідно до ч.2 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представників сторін на підставі наявних доказів.

Згідно з вимогами ч.4 ст.229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та додаткові докази, подані на обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

На виконанні Костопільського районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області перебуває виконавче провадження №55232038 з примусового виконання виконавчого листа №2а/1770/84/2012, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 05.03.2012 про стягнення з Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Мир" на користь Управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі заборгованості на суму 4617,01 грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття та утворення окремих органів Пенсійного фонду України, зокрема, управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі припинило діяльність шляхом злиття та утворення Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Також, ч.1 ст. 379 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись статтею 241,379 КАС України, суд,

У Х В А Л И В :

Заяву Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області задовольнити.

Замінити стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Костопільському районі у виконавчому провадженні щодо виконання виконавчого листа від 05.03.2012 № 2а/1770/84/2012, виданого Рівненським окружним адміністративним судом, його правонаступником - Костопільським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя                               Борискін С.А.

Дата ухвалення рішення29.12.2017
Оприлюднено03.01.2018
Номер документу71348807
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а/1770/84/2012

Рішення від 23.10.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 29.12.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Постанова від 26.01.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 11.01.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 11.01.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні