Ухвала
від 22.12.2017 по справі 445/2055/17
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/2055/17

УХВАЛА

про забезпечення позову

22 грудня 2017 року м. Золочів

Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Пилип'яка П.В.

секретаря судового засідання Мацайло О.В.

розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 ГАЛ РАЙЗ про стягнення заборгованості та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в :

позивач ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_4 ГАЛ РАЙЗ про стягнення заборгованості за договором позики та поруки у розмірі 2 500 000,00 грн., а також моральної шкоди у розмірі 200 000,00 грн.

Одночасно з позовною заявою, позивачем подано заяву про вжиття заходів забезпечення, якою вона просить накласти арешт на належне відповідачу ОСОБА_4 ГАЛ РАЙЗ майно.

Позивач, як підставу для задоволення заяви про забезпечення позову вказує те, що відповідачі заборгували їй 2 500 000,00 грн., які вона передала на виконання договору позики. Вказана сума коштів для неї є досить значною, відповідачі ухиляються від її повернення. З метою створення їй штучних перешкод у захисті її порушених прав, ОСОБА_4 ГАЛ РАЙЗ має можливість безперешкодно та свідомо відчужити належне йому майно. За вказаних обставин, вона буде позбавлена можливості стягнути заборгованість, а фактичне виконання рішення суду, у випадку задоволення її позову, стане утрудненим або взагалі неможливим.

Згідно ч. 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось.

Дослідивши зміст заяви про забезпечення позову, позовної заяви та доданих до неї документів, суд вважає, що вона підлягає до задоволення, з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

За змістом п. 1 ч. 1 ст.150 ЦПК України, позов забезпечується, зокрема, накладенням арешту на майно.

Як вбачається зі доданої до заяви про забезпечення позову інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 107697634 від 15.12.2017 року, відповідачу ОСОБА_4 ГАЛ РАЙЗ належить нерухоме майно, а саме приміщення трансформаторної будівлі та приміщення комплексу №3 моноблоку №26, що знаходяться за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, м. Пустомити, вул. Фабрична,19.

Враховуючи те, що між сторонами дійсно виник спір, предметом якого є значна сума коштів, позивачем обґрунтовано наведено припущення про те, що невжиття заходів забезпечення позову може в майбутньому утруднити чи зробити неможливим виконання судового рішення у справі, оскільки відповідач не має жодних перешкод для розпорядження вказаним майном та його відчуження на користь третіх осіб.

Відчуження відповідачем свого майна в процесі розгляду справи на користь третіх осіб, зумовить реальну загрозу невиконання чи значно утруднить виконання можливого рішення суду, у випадку задоволення позовних вимог.

Враховуючи те, що вид забезпечення позову, який запропоновано позивачем у заяві про забезпечення позову є співмірним із заявленими позовними вимогами, суд прийшов до висновку, що заяву слід задоволити та вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на належне відповідачу майно.

Керуючись ст. 149-151, 153, 157 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛ РАЙЗ про стягнення заборгованості та моральної шкоди - задовольнити.

Вжити заходи забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛ РАЙЗ про стягнення заборгованості та моральної шкоди, шляхом накладення арешту на майно, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю ГАЛ РАЙЗ , код ЄДРПОУ 40275054, а саме: приміщення трансформаторної, загальною площею 68,3 кв.м., реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна - 677710346236, та приміщення комплексу №3 моноблоку №26, загальною площею 6 388,5 кв.м., реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна - 44442246236, що розташовані за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, м. Пустомити, вул. Фабрична,19.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Строк пред'явлення ухвали до виконання один рік з дати її постановлення.

Копію ухвали суду скерувати сторонам у справі.

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку до Апеляційного суду Львівської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Особи, винні в невиконанні ухвали про забезпечення позову, несуть відповідальність, встановлену законом.

Повний текст ухвали складено 22 грудня 2017 року.

Суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено04.01.2018
Номер документу71354458
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —445/2055/17

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Рішення від 22.01.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Рішення від 22.01.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 22.01.2018

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні