Ухвала
від 29.12.2017 по справі 581/949/17
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/949/17

Провадження № 2/581/360/17

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 грудня 2017 року сел. ОСОБА_1

Суддя Липоводолинського районного суду Сумської області Кузьмінський О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_2 до директора Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області ОСОБА_3, третя особа: відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської райдержадміністрації,

про зобов'язання директора навчального закладу встановити педагогічне навантаження згідно вимог Закону України Про загальну середню освіту

в с т а н о в и в :

27 грудня 2017 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом та просить зобов'язати директора Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області ОСОБА_3 поновити її трудові права та встановити їй, як вчителю історії і правознавства Липоводолинської школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області 18 годин на тиждень педагогічного навантаження на 2017-2018 рік.

Частиною 1 статті 4 ЦПК України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Форма позовної заяви, її зміст та інші вимоги визначені ст. 175, 177 ЦПК України.

Позовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно ч. 1, 4, 5 ст. 177 ЦПК до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

До позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Дослідивши матеріали, вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху з таких підстав.

Як вбачається з поданих матеріалів, позивач просить зобов'язати директора Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області ОСОБА_3 поновити її трудові права та встановити їй, як вчителю історії і правознавства Липоводолинської школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області 18 годин на тиждень педагогічного навантаження на 2017-2018 рік.

Відповідно до ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

В позові відповідачем зазначена фізична особа ОСОБА_3, яка працює директором Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області.

При цьому не враховано, що директор закладу керує його роботою, очолюючи його, виступає від його імені.

Позивач перебуває в трудових відносинах саме з Липоводолинською спеціалізованою школою, а не з директором.

Проте Липоводолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області не вказана як учасник справи, а відповідачем зазначена лише директор освітнього закладу ОСОБА_3

Можливість пред'явлення позову до кількох відповідачів, залучення до участі у справі співвідповідача, заміна неналежного відповідача передбачені ст. 50, 51 ЦПК України.

Крім того, в порушення п. 9, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем не надано попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; не надано підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У зв'язка уз залишенням позову без руху, необхідно встановити позивачу строк для уточнення суб'єктного складу учасників та усунення вказаних недоліків - десять днів із дня отримання копії цієї ухвали.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк уточнить суб'єктний склад учасників справи, виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Додатково суд роз'яснює, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України у випадку повернення позовної заяви позивачу це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_2 до директора Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області ОСОБА_3, третя особа: відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської райдержадміністрації про зобов'язання директора навчального закладу встановити педагогічне навантаження згідно вимог Закону України Про загальну середню освіту залишити без руху, надавши строк для усунення зазначених недоліків тривалістю 10 (десять) днів із дня отримання копії цієї ухвали та роз'яснити, що в іншому випадку позовна заява буде вважатись неподаною і повертається позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Копію ухвали направити позивачу.

Суддя О. В. Кузьмінський

СудЛиповодолинський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення29.12.2017
Оприлюднено04.01.2018
Номер документу71375529
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —581/949/17

Постанова від 04.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Кононенко О. Ю.

Постанова від 04.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 29.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Кононенко О. Ю.

Рішення від 18.04.2018

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Рішення від 18.04.2018

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

Ухвала від 29.12.2017

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Кузьмінський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні