Ухвала
від 02.01.2018 по справі 344/17102/15-ц
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/17102/15-ц

Провадження № 2/344/1/18

У Х В А Л А

02 січня 2018 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

В складі: головуючого-судді Антоняка Т.М.,

секретаря Максимів Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Івано-Франківську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання права власності на частку в спільному майні подружжя,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває цивільна справаа позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання права власності на частку в спільному майні подружжя.

02.01.2018 року до суду надійшла заява від представників сторін по вищезазначеній справі про затвердження мирової угоди.

Сторони та їх представники в судове засідання не прибули, від представників позивача та відповідача надійшли заяви про розгляд заяви про затвердження мирової угодибез їх участі. Вимоги заяви просять задовольнити.

Відповідно до частини другої статті 247 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали цивільної справи, судом встановлено наступне.

Як передбачено частиною першою статті 207 Цивільного процесуального кодексу України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Частиною другою цієї ж статті визначено, що сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до частин третьої - четвертої Цивільного процесуального кодексу України, до ухвалення судового рішення у зв'язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Як встановлено у судовому засіданні, мирова угода прав, охоронюваних законом інтересів сторін, інших осіб та вимог закону не порушує. А тому укладену мирову угоду слід затвердити, а провадження по справі - закрити.

На підставі викладеного та ст. ст. 206, 207, 247, 260, 261, 353, 354, 355 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Затвердити між сторонами мирову угоду, згідно якої сторони по справі №344/17102/15-ц - позивач - ОСОБА_1, від імені та в інтересах якої діє її представник - адвокат ОСОБА_4, та відповідач - ОСОБА_2, уклали дану мирову угоду про наступне:

1. ОСОБА_5 даної ОСОБА_5 угоди, Сторони підтверджують досягнення загальної домовленості щодо поділу рухомого та нерухомого майна, яке набуте в шлюбі, а також іншого майна та активів, які хоч і не входять до майна, що становить спільну сумісну власність подружжя, однак, за спільною домовленістю, використовується при поділі майна для досягнення принципу рівності часток у загальному обсязі майна, яке належатиме сторонам за результатами такого поділу.

2. Дана мирова угода, являється частиною загальної домовленості про поділ майна між сторонами, і стосується врегулювання спору у справі №344/17102/15-ц, яка перебуває в провадженні Івано-Франківського міського суду, предметом якої є позовні вимоги про визнання права власності на частку в спільному майні подружжя.

3. Позивач - ОСОБА_1 визнає, що майно, яке є предметом спору у справі № 344/17102/15-ц, а саме:

3.1. квартира № 14, що розташована у будинку № 6 по вулиці Лесі Курбаса в місті Івано-Франківську;

3.2. квартира № 9, що розташована у будинку № 6 по вулиці Лесі Курбаса в місті Івано-Франківську;

3.3. 1/2 частки квартири № 21, що розташована у будинку № 13 по вулиці Донцова в місті Івано-Франківську;

3.4. нежиле приміщення, що знаходиться у будинку № 23 по вулиці М. Грушевського в місті Тернопіль;

3.5. будинок № 17 по вулиці Данила Галицького в с. Солонка Пустомитівського району Львівської області;

3.6. земельна ділянка площею 1,44 га, кадастровий номер № 4623387600:01:001:0092, що розташована в с. Лопушна Перемишлянського району Львівської області;

3.7. земельна ділянка площею 0,25 га, кадастровий номер № 4623387600:01:001:0049, що розташована в с. Лопушна Перемишлянського району Львівської області

належить (а окреме (п.п. 3.1. та 3.2.), належало до відчуження) ОСОБА_2 на праві особистої власності.

4. Позивач визнає та підтверджує відсутність правових підстав для визнання за нею права на частку у вказаному майні, як права на частку у спільній власності подружжя.

5. Позивач гарантує відсутність намірів щодо визнання недійсними чи в інший спосіб оспорювання правочинів, які вже укладені чи будуть укладені відповідачем ОСОБА_2 щодо набуття права власності, користування та розпорядження, в тому числі, відчуження майна, вказаного у пункті 3 даного Договору. Позивач підтверджує також відсутність будь яких претензій щодо грошової чи майнової компенсації прав на частку в даному майні.

6. Сторони гарантують, що дана мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

7. Сторони домовились, що витрати щодо спати судового збору, витрати на юридичну (правову) допомогу та інші витрати, понесені кожною зі сторін компенсації не підлягають.

8. Дана мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, по одному для кожної зі Сторін і один примірник, для зберігання у матеріалах справи №344/17102/15-ц Івано-Франківського міського суду.

9. Дана мирова угода набуває чинності в момент затвердження Івано-Франківським міським судом.

10. Наслідки закриття провадження в справі, передбачені ст. 206 ЦПК України сторонам відомі.

11. ОСОБА_5 угоди сторони звертаються до Івано-Франківського міського суду з проханням про визнання мирової угоди і закрити провадження в справі №344/17102/15-ц.

12. Представники сторін, які підписують дану ОСОБА_5 угоду гарантують належність їм відповідних процесуальних повноважень та поінформованість їх довірителів стосовно змісту та наслідків набрання чинності даної ОСОБА_5 угоди.

У зв'язку з затвердженням мирової угоди провадження по справі закрити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Антоняк Т.М.

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення02.01.2018
Оприлюднено05.01.2018
Номер документу71404034
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —344/17102/15-ц

Ухвала від 02.01.2018

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

Ухвала від 02.01.2018

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

Ухвала від 29.05.2017

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

Ухвала від 02.06.2016

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 25.12.2015

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 25.12.2015

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 22.12.2015

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 10.12.2015

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 07.12.2015

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні