Ухвала
від 19.12.2017 по справі 808/1822/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ СПРАВИ ДО РОЗГЛЯДУ ЗА ПРАВИЛАМИ ЗАГАЛЬНОГО ПОЗОВНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

19 грудня 2017 року Справа № 808/1822/17 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Татаринова Д.В., за участю секретаря судового засідання Малої Т.Ю., розглянувши адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Альфа Транс" до Державної служби України з безпеки на транспорті, Конкурсного комітету з проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміському і приміському маршрутах загального користування, які виходять за межі території області, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Приватне акціонерне товариство "Маріуполь-Авто", Товариство з обмеженою відповідністю "Автогосподарство "Козацька Лава", про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

19 червня 2017 року до Запорізького окружного адміністративного суду (далі - суд) надійшов адміністративний позов від Товариства з обмеженою відповідальністю "Альфа Транс" (далі - позивач) до Державної служби України з безпеки на транспорті (далі - відповідач-1), Конкурсного комітету з проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміському і приміському маршрутах загального користування, які виходять за межі території області (далі - відповідач-2), треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Приватне акціонерне товариство "Маріуполь-Авто" (далі - третя особа-1), Товариство з обмеженою відповідністю "Автогосподарство "Козацька Лава" (далі - третя особа-2), в якому позивач просить суд скасувати:

- визнати протиправним та скасувати рішення конкурсного комітету з проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміському і приміському маршрутах загального користування, які виходять за межі території області (міжобласний маршрут) від 09 листопада 2016 року в частині визначення переможця конкурсу по маршруту "Маріуполь-Запоріжжя" та перевізника, який зайняв друге місце.

- визнати протиправним та скасувати наказ Державної служби з безпеки на транспорті від 20 грудня 2016 року № 957 про введення в дію рішення, прийнятого на засіданні конкурсного комітету з проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміському і приміському маршрутах загального користування, які виходять за межі території області (міжобласний маршрут) від 09 листопада 2016 року в частині визначення переможця конкурсу та перевізника, який зайняв друге місце по об'єкту конкурсу № 55 - маршрут "Маріуполь-Запоріжжя".

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідач є суб'єктом владних повноважень.

Зазначений спір згідно зі статтею 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до частини 2 статті 20 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Ухвалою суду від 29 листопада 2017 року провадження у справі зупинено до 19 грудня 2017 року.

Представник позивача 19 грудня 2017 року заявив клопотання про призначення підготовчого судового засідання та провести судове засідання без участі представника.

Представник відповідача проти клопотання представника позивача не заперечує.

Представник Приватного акціонерного товариства "Маріуполь-Авто" в судове засідання не прибув, 18 грудня 2017 року до суду надав клопотання відповідно до якого просить суд відкласти розгляд справи у зв'язку з відсутністю можливості прийняти участь у справі.

Представники Конкурсного комітету з проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміському і приміському маршрутах загального користування, які виходять за межі території області та Товариства з обмеженою відповідністю "Автогосподарство "Козацька Лава" у судове засідання не прибули, причину суду не повідомили. Про день, час і місце судового розгляду справи повідомлені належним чином. Заяв і клопотань до суду не надходило.

Розглядаючи клопотання суд зазначає наступне.

15 грудня 2017 року набув чинності КАС України у новій редакції. Згідно із пункту 10 Розділу VII Перехідні положення, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У зв'язку із зазначеним, справа розглядається за нормами КАС України, чинними від 15 грудня 2017 року.

Відповідно до приписів частини 3 статті 12 КАС України, справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність призначити по справі підготовчого засідання для остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У зв'язку із викладеним, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання.

Разом з тим за правилами пункту 1 частини 2 статті 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Таким чином суд вважає за можливе відкласти розгляд справи за клопотанням представника Приватного акціонерного товариства "Маріуполь-Авто".

Керуючись статтями 171, 173, 241, 248, 205 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

1. Розглядати адміністративну справу № 808/1822/17 за правилами загального позовного провадження.

2. Наступне засідання призначити до розгляду в підготовчому провадженні.

3. Клопотання представника Приватного акціонерного товариства "Маріуполь-Авто" про відкладення розгляду справи задовольнити.

4. Наступне підготовче судове засідання призначити на 18 січня 2018 року о/об 15 год. 45 хв., яке відбудеться в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65в, кабінет №243 в залі судового засідання № 18.

5.Справа розглядатиметься одноособово суддею Татариновом Дмитром Вікторовичем.

6. Запропонувати:

відповідачу - протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України;

позивачу - протягом 5-ти днів від дня отримання від відповідача відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України;

відповідачу - протягом 5-ти днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

7.Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

8.У підготовче судове засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2017
Оприлюднено10.01.2018
Номер документу71441090
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1822/17

Рішення від 27.04.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Рішення від 27.04.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 13.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 18.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 29.11.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні