Ухвала
від 14.12.2017 по справі 0870/8343/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

14 грудня 2017 рокуСправа № 0870/8343/12 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Татаринова Д.В. при секретарі судового засідання Малої Т.Ю. розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції до Товариства з обмеженою відповідальністю Вікар про стягнення заборгованості, -

за участю представників сторін:

від позивача - не прибув; від відповідача - не прибув; від заявника - не прибув, -

ВСТАНОВИВ:

06 грудня 2017 року до Запорізького окружного адміністративного суду (далі - суд) від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області надійшла заява про заміну сторони, в якій управління просить замінити сторону: Запорізьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції (ЄДРПОУ 20485413), її правонаступником, - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (р/р 37176200900800 в ГУДКСУ Запорізької області, МФО 813015, ЄДРПОУ 41320207).

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 01 жовтня 2012 року позовні вимоги задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Вікар на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції заборгованість по страховим внескам у розмірі 712,32 грн.

24 листопада 2012 року уповноваженою особою Фонду отримано виконавчий лист.

Заяву обґрунтовано тим, що пунктом 5 та 6-1 розділу VIІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23 вересня 1999 року № 1105-ХІV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в АРК Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в АРК Крим, областях, містах Києві та Севастополі ті їх робочих органів.

31 жовтня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, правонаступником визначено управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (69000, м.Запоріжжя, вул.Сєдова, буд.12, ЄДРПОУ 41320207).

Представник заявника 11 грудня 2017 року подав до суду клопотання, в якому просить суд розглянути заяву без його участі.

Представники стягувача та боржника, явку повноважних представників в судове засідання не забезпечили, причини неявки суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлялись належним чином. Заяв, клопотань до суду не подавали.

Згідно з частиною 1 статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України, суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши подану управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області заяву про заміну сторони її правонаступником та додані до неї матеріали суд приходить до висновку, що подана заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що пунктом 5 та 6-1 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23 вересня 1999 року № 1105-ХІV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в АРК Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в АРК Крим, областях, містах Києві та Севастополі ті їх робочих органів.

Виконання функцій та завдань, визначених цим Законом, забезпечується виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України, її робочими органами після затвердження положення про них, структури та граничної чисельності працівників, бюджету Фонду, відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби України та заповнення не менше 30 відсотків вакантних посад.

На підтвердження вищезазначених обставин суду надано витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 31 жовтня 2017 року №1003194257, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 11 травня 2017 року

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 31 жовтня 2017 року №1003194257 вбачається, що 31 жовтня 2017 року здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті реорганізації - Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (код ЄДРПОУ 20485413).

Також з виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 11 травня 2017 року видно, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (код ЄДРПОУ 41320207) зареєстроване 05 травня 2017 року як юридична особа, місцезнаходження юридичної особи: 69000, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Сєдова, буд. 12.

Проаналізувавши та врахувавши надані до суду документи управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області є правонаступником всіх прав та обов'язків Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, то суд приходить до висновку про необхідність допустити заміну сторони її правонаступником.

Керуючись статтями 41, 51, 52, 55, 160, 165, Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони її правонаступником - задовольнити.

Замінити сторону у справі №0870/8343/12, а саме стягувача - Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції замінити на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (р/р 37176200900800 в ГУДКСУ Запорізької області, МФО 813015, ЄДРПОУ 41320207).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк (з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д.В. Татаринов

Дата ухвалення рішення14.12.2017
Оприлюднено10.01.2018
Номер документу71441196
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості, -

Судовий реєстр по справі —0870/8343/12

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 28.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Постанова від 01.10.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

Ухвала від 30.08.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні