Ухвала
від 05.01.2018 по справі 525/1087/17
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 69, сел. Велика Багачка, Полтавська область, 38300 тел. 9-13-92, факс 9-11-56

E-mail: inbox@vb.pl.court.gov.ua Код ЄДРПОУ 02897939

Справа № 525/1087/17

Провадження №2-а/525/4/2018

У Х В А Л А

про розгляд справи у спрощеному позовному провадженні

05 січня 2018 року Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого-судді Лисенко Н.В., при секретарі Хоменко М.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в сел. Велика Багачка Полтавської області матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації про зобов'язання вчинити дії , -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся 18 жовтня 2017 року до суду з позовом в порядку адміністративного судочинства до ОСОБА_2 праці та соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації у Полтавській області про зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 19 жовтня 2017 року відкрито провадження по справі та визнано явку позивача ОСОБА_1 в судове засідання обов'язковою.

Судове засідання призначене на 27 листопада 2017 року було відкладено за клопотанням позивача ОСОБА_1 6 грудня 2017 року відповідачем ОСОБА_2 соціального захисту населення Великобагачанської РДА подані заперечення на позов ОСОБА_1

В судове засідання 6 грудня 2017 року позивач ОСОБА_1 не з'явився, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи судовою повісткою з рекомендованим повідомленням, яка була ним отримана 30 листопада 2017 року, в матеріалах справи є заява позивача про розгляд справи у його відсутність.

Представник відповідача ОСОБА_3 в судовому засіданні 6 грудня 2017 року заявив клопотання про заміну відповідача по справі ОСОБА_2 праці та соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації у Полтавській області його правонаступником ОСОБА_2 соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації.

Ухвалою суду від 6 грудня 2017 року у даній справі замінено відповідача ОСОБА_2 праці та соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації у Полтавській області його правонаступником ОСОБА_2 соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації.

В судове засідання 5 січня 2018 року сторони по справі не з'явилися.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147-VIII від 03.10. 2017 року, яким КАС України викладено в новій редакції.

Згідно пп.10 п.1 Розділу VII Перехідних Положень КАС України в новій редакції, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 3-4 ст.3 КАС України провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон, який встановлює нові обовязки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією КАС України, в частині у якій вони не встановлюють нових обов'язків, скасовують чи звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи обмежують їх використання.

До того ж, відповідно до ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких приорітетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність справи або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Положеннями ч.4 ст.12 КАС України визначено коло справ, які розглядаються виключно за правилами загального позовного провадження. Нормами ч.4 ст.257 КАС України визначено коло справ, які не можуть розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Адміністративний позов ОСОБА_1 відповідно до пункту 3 частини 6 статті 12 КАС України відноситься до справ незначної складності. Такі справи відповідно до ч.1 ст.257 КАС України можуть розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає подальшому розгляду згідно КАС України в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.3,12,229,257,262, пп.10 п.1 Розділу XIII Перехідних Положень КАС України, суд, -

у х в а л и в :

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації про зобов'язання вчинити дії,розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. Відповідно до ч.4 ст. 162 КАС України до відзиву слід додати: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відповідно до ч.3 ст. 162 КАС України копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (ч.2 ст. 164 КАС України).

Встановити позивачу для подання відповіді на відзив та заперечень п'ятиденний строк з дня отримання відзиву або відповіді на відзив, відповідно.

Відповідно до ч.5 ст. 262 КАС України суд розглядатиме справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

В порядку ч. 5 ст. 262 КАС України судове засідання проводити о 11 годині 30 хвилин 1 лютого 2018 року, про що повідомити сторони у справі в порядку, передбаченому КАС України, направивши їм повістки про виклик до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.01.2018
Оприлюднено10.01.2018
Номер документу71452652
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —525/1087/17

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 03.03.2018

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 05.01.2018

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні