Ухвала
від 05.01.2018 по справі 803/151/16
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

05 січня 2018 року ЛуцькСправа № 803/151/16 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Костюкевича С.Ф.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Нововолинську Волинської області до Державного підприємства Шахта №1 Нововолинська про стягнення пені,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 09.03.2016 у даній справі позов задоволено, стягнуто з Державного підприємства Шахта №1 Нововолинська (далі - ДП Шахта №1 Нововолинська ) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Нововолинську Волинської області (далі - Відділення ВД ФСНВ у м. Нововолинську) заборгованість з пені в розмірі 129992,65 грн.

27.12.2017 за вх. № 13874/17 на адресу суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження .

В поданому до суду відзиві на заяву від 04.01.2018 № 27/09 ДП Шахта № 1 Нововолинська не заперечило щодо заміни стягувача правонаступником.

В судове засідання, учасники справи, заявник та державний виконавець не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, причини неявки не повідомили, клопотань про відкладення розгляду справи на адресу суду не надходило.

Відповідно до частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів від 03.10.2017 № 2147-VIII, який набрав чинності 15.12.2017, далі - КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно із частиною дев'ятою статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Як передбачено частиною четвертою статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відтак, з урахуванням вимог частини дев'ятої статті 205, частини четвертої статті 229, частини другої статті 379 КАС України, розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження проведено в порядку письмового провадження та без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає до задоволення, з огляду на таке.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 09.03.2016 у даній справі позов задоволено, стягнуто з ДП Шахта №1 Нововолинська на користь Відділення ВД ФСНВ у м. Нововолинську заборгованість з пені в розмірі 129992,65 грн. (а. с. 50-52)

11.04.2016 Волинський окружний адміністративний суд видав представнику позивача виконавчий лист № 219/2016 на виконання постанови суду від 09.03.2016 у даній справі (а. с. 56), який був пред'явлений до виконання до відділу державної виконавчої служби Нововолинського міського управління юстиції, постановою державного виконавця цього відділу від 19.04.2016 ВП № 50870896 відкрите виконавче провадження з примусового виконання вказаного виконавчого листа.

Як передбачено пунктом 4 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 № 1105-ХІV (далі - Закон № 1105-ХІV, в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів від 06.12.2016 № 1774-VIII), утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Припинити виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності шляхом приєднання до Фонду соціального страхування України. Рішення щодо припинення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності привести у відповідність із цим Законом протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII.

Припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України. Раніше прийняті рішення щодо припинення робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень привести у відповідність із цим Законом протягом 15 днів з дня державної реєстрації робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Припинити всі відокремлені підрозділи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та/або їх робочих органів та відділень протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII, забезпечивши повне правонаступництво таких відокремлених підрозділів юридичними особами, які їх створили, а за їх відсутності - Фондом соціального страхування України, у тому числі щодо всіх прав, обов'язків та майна.

Згідно з пунктом 5 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону № 1105-XIV Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до пункту 4 постанови Правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 № 34 Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування виконання Фондом функцій та завдань, визначених Законом України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування , забезпечується з 01.08.2017.

04.05.2017 проведена державна реєстрація юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, яка є правонаступником, зокрема, Відділення ВД ФСНВ у м. Нововолинську, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 05.01.2018 № 1003447107.

Крім того, 31.10.2017 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи Відділення ВД ФСНВ у м. Нововолинську, що підтверджується витягом з вказаного реєстру від 05.11.2017 № 1003205593.

Відповідно до частини п'ятої статті 15 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 № 1404-VIII (з наступними змінами та доповненнями) у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Згідно із частиною першою статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі вибула сторона виконавчого провадження, а саме стягувач Відділення ВД ФСНВ у м. Нововолинську (у зв'язку з реорганізацією шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області), тому його необхідно замінити на правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Керуючись статтями 205, 229, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Нововолинську Волинської області до Державного підприємства Шахта №1 Нововолинська про стягнення пені задовольнити.

Замінити в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Нововолинську Волинської області до Державного підприємства Шахта №1 Нововолинська про стягнення пені сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 219/2016 від 11 квітня 2016 року, виданого на виконання постанови Волинського окружного адміністративного суду від 09 березня 2016 року, стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Нововолинську Волинської області (45400, Волинська область, місто Нововолинськ, бульвар Шевченка, будинок 7, ідентифікаційний код 25910223) на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (43010, Волинська область, місто Луцьк, Київський майдан, будинок 6, ідентифікаційний код 41317393).

Копію ухвали направити сторонам виконавчого провадження та органу державної виконавчої служби.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України, та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий - суддя С.Ф.Костюкевич

Дата ухвалення рішення05.01.2018
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71464838
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення пені

Судовий реєстр по справі —803/151/16

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Димарчук Тетяна Миколаївна

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Димарчук Тетяна Миколаївна

Ухвала від 05.01.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні